DünyaManşet

İspanya’da tren kazası: 60 ölü

0
Madrid-O Ferrol seferi yapan ve 240 yolcu taşıdığı belirtilen trenin, Santiago Compostela istasyonugirişinin yakınlarında raydan çıkmasıyla meydana gelen kazada en az 60 kişinin öldüğü bildirildi.
Dün TSİ 22.15’te meydana gelen kazada trenin 13 vagonunun da devrildiği, özellikle baştaki 8 vagonun büyük zarar gördüğü bildirildi. Çok sayıda itfaiye, sağlık ve kurtarma ekibi bölgeye sevk edilirken, görgü tanıkları, vagonlarda sıkışan yolcuların çıkarılması çalışmalarının sürdürüldüğünü aktardı.

Kazayla ilgili resmi bir açıklamada bulunulmamasına rağmen, ülkedeki siyasi partilerin sözcüleri ölenler için başsağlığı mesajı yayımladı. Bayındırlık Bakanı Ana Mato ile çok sayıda yetkilinin olay yerine gittiği, Başabakan Mariano Rajoy’un da kazayla ilgili gelişmeleri yakından takip ettiği kaydedildi. Bu arada Santiago Compostela Belediyesi, kentte bayram dolayısıyla yarın yapılacak kutlamaların kaza nedeniyle ertelendiğini duyurdu. Galisya özerk yönetimi başkanı Alberto Nunez Feijoo, İspanya’da meydana gelen tren kazasında en az 60 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

Feijoo, Cadenaser radyosuna yaptığı açıklamada, Galisya bölgesindeki tren kazasında en az 60 kişinin öldüğünü, 100 kişinin yaralı olduğunu söyledi. İspanya tarihinin en büyük tren kazalarından birinin yaşandığını söyleyen Feijoo, “Yürekleri sarsan bir durum. Diğer vagon ile içiçe girmiş bir vagon ve acil yardım ekipleri henüz buraya giremediler” diye konuştu. Bu arada İspanyol basını, tren kazasının meydana geldiği Santiago Compostela kenti yakınlarındaki hastanelerden sürekli kan bağışı çağrısı yapıldığını duyururken televizyonlar da kan bağışı anonsları geçiyor.Öte yandan Galisyalı olan İspanya Başbakanı Mariano Rajoy’un da sabah kazanın olduğu bölgeye gideceği bilgisi verildi.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.