ManşetTürkiye

İsme özel akademik ilan!

0

Tayyip Erdoğan Üniversitesi’ne alınacak öğretim üyeleri için gazetelere verilen ilanda, kadroya alınacak öğretim üyelerinin ismi de yer aldı.

Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Basın İlan Kurumu aracılığıyla öğretim üyesi almak için ulusal bir gazeteye reklam verdi. İlanda, Tıp, Mühendislik, Fen Edebiyat Fakültesi’ne 1’er, Su Ürünleri Fakültesi’ne 2 doçent; İlahiyat Fakültesi’ne ise 1 yardımcı doçent alınacağı belirtildi. Ancak ilanda alınacak öğretim üyelerinin isimleri de ilan edildi. Tıp Fakültesi için aranan öğretim üyesinin karşısında Ahmet Pergel ismi yer aldı. Pergel’in isminin yanında ise “Doçentliği alamadı sorulacak”yazısı dikkat çekti.

Fen Edebiyat Fakültesi’ne alınacak öğretim üyesinin karşısında ise Murat Tomakin’in adı ve “İzinli” notu yer aldı. TTB Genel Sekreteri Beyazıt İlhan, “Söz konusu kadro ilanında da görülüyor ki ilan edilmekte olan kadrolara kimlerin atanacağı, ilanı verenler tarafından önceden belirlenmiş. Adrese teslim kadro ilanı yapmak, Türkiye’de üniversiteler arasında sıradan oldu, burada ise skandalın büyüğü var. YÖK’ü ve Cumhurbaşkanı’nı göreve çağırıyoruz. Tüm üniversitelerimizi, tüm akademisyenlerimizi, akademiye bilime sahip çıkmaya ve böyle keyfi uygulamalara karşı durmaya davet ediyorum. RTE Üniversitesi açısından utanç verici bir durum. Torpil hiç bu kadar aleni ve çarpıcı olmamıştı”dedi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.