Ekonomi

İskoçya’da hakemler grev hazırlığında

0

İskoçya Ligi’nde hafta sonu oynanması planlanan maçlar ertelenebilir. Birinci kategori hakemler, grev yapmaya hazırlanıyor.

Bazı kulüp ve kişilerin sürekli olarak dürüstlüklerini sorgulamasından rahatsız olan İskoç hakemler, sonunda toplu hareket etme kararı aldı . Hakemler birliği toplantısında greve gitme ihtimali değerlendirildi ve oybirliğiyle grev kararı alındı.

İskoçya Futbol Federasyonu, hakemlerin bu konuda kendilerine resmi bir bildirimde bulunmadığını açıkladı. Ancak hakemler kararı uygulamaya koyarlarsa, hafta sonu yapılması planlanan iskoçya premier ligi maçları ertelenebilir.

Eski hakem Kenny Clark, bugünkü hakemlerin tahammülü kalmadığını söyledi. Clark “Sadece kendileri değil, aileleri ve iş yaşamları da etkileniyor. İşverenlerine “Neden bu adama iş veriyorsunuz?” gibi şeyler yazılı nefret mektupları gidiyor. Hakemlerin ya da ailelerinden birinin fiziksel saldırıya uğraması an meselesi. Kulüpler buna teşvik ediyor” diye konuştu.

Celtic kulübü, bu sezon hakemlerin düzeyiyle ilgili kaygıları olduğunu açıklamıştı. Kulüp, grev kararının bağımsız bir soruşturmaya yol açmasını ve UEFA’nın krize el koymasını umuyor.

Bu arada, tartışmalara politikacılar da katıldı. İskoçya Ulusal Partisi’nin sözcüsü, hakemlerin hangi takımı tuttuklarını söylemeye zorlanmasını istedi. (NTV)

More in Ekonomi

You may also like

Comments

Comments are closed.