DünyaManşet

IŞİD’den Musul’da Türkiye Konsolosluğu’na baskın

0

Irak’ın ikinci en büyük şehri Musul’u ele geçiren Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanları, Musul’daki Türkiye Büyükelçiliği’ne baskın yaptı. IŞİD militanları, Konsoloslukta görevli tüm diplomatları rehin aldı. IŞİD’in Tikrit’e de girdiği öğrenildi.

MUSUL

Türkiye’nin Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz dahil 45′e yakın personelin rehin alındığı ve Musul’daki IŞİD merkezine götürüldüğü öne sürülüyor.

Ankara’da hareketli dakikalar yaşanıyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Musul’daki gelişmelerle ilgili bilgi almak üzere Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru’yu Çankaya Köşkü’ne çağırdı.

Başbakanlık kaynakları, Türkiye Başkonsolosluğu başta olmak üzere Musul’daki gelişmelerin yakinen takip edildiğini, önümüzdeki saatlerde Dışişleri Bakanlığı tarafından bir açıklama yapılacağını kaydetti.

Başbakanlık’taki zirveye katılan İçişleri Bakanı Efkan Ala ise toplantı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı ve IŞİD’in Türkiye Başkonslolsluğu’na baskını konusunda “Türkiye çıkarları doğrultusunda gerekeni yapacaktır” dedi.

Dün kaçırılan 28 TIR şoförüyle ilgili ise henüz somut bir bilgiye ulaşılmış değil. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu IŞİD’in Musul’u ele geçirmesi ve 28 kamyon şoförünün kaçırılması hakkında dün attığı twitlerde “TIR şoförlerinin durumu hakkında farklı kaynaklardan bilgiye ulaştıklarını, sağlıklarının iyi olduğunu” belirtti.

Tikrit’e de girildi

Musul’u ele geçiren IŞİD militanlarının Irak’ın eski lideri Saddam Hüseyin’in doğduğu şehir olan Tikrit’e geldiği belirtiliyor.

BBC’ye bilgi veren güvenlik güçleri IŞİD militanlarının Tikrit’te çatıştığını ve şehrin bazı bölgelerini kontrol altına aldığını söyledi.

BBC muhabirlerine bilgi veren görgü tanıkları ise, silahlı militanların şehre dört farklı noktadan girdiğini ve bir polis karakolunun ateşe verildiğini söylüyor

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.