EmekManşet

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi: Ekim’de en az 177 işçi hayatını kaybetti

0

Türkiye’de 2018 yılının ilk on ayında iş cinayetlerinde hayatını kaybeden işçi sayısı 1640 oldu. İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi’ne (İSİG) göre, Ekim ayında ikisi çocuk onu kadın olmak üzere 177 işçi hayatını kaybetti.

Türkiye’de 2018 yılının ilk 10 ayında iş cinayetlerinde hayatını kaybeden işçi sayısı 1640 oldu. İSİG bu ayki raporunda tutuklanan 3. Havalimanı işçilerinden hekimlerin çalışma ve yaşam hakkı taleplerine kadar işçi direnişleri ve hak taleplerine de yer verdi.

En çok iş cinayeti İstanbul’da

* Ekimde Türkiye’nin 51 şehrinde ve yurtdışında üç ülkede iş cinayeti gerçekleştiği tespit edildi.

En çok iş cinayeti İstanbul, Kocaeli, Antalya, Manisa, İzmir, Mersin, Ankara, Elazığ, Kütahya, Muğla ve Şanlıurfa’da yaşandı.

İşçilerden sadece üçü sendikalıydı

* Hayatını kaybeden işçilerden üçü (yüzde 1,69) sendikalı ; 174’ü ise (yüzde 98,31) sendikasız işçiydi. Sendikalı işçiler metal işkolunda çalışıyordu.

İSİG Meclisi raporunda ölen başka sendikalı işçilerin de olabileceğini ancak “kağıt üzerinde olan sendikal üyeliklerinin gerçek bir örgütlülük olmaması ve birçok sendikanın ölen üyelerini sahiplenmemesi” nedeniyle net bir bilgi verme şansının olmadığını ifade etti.

 

(Bianet)

 

More in Emek

You may also like

Comments

Comments are closed.