KadınManşet

İrlandalı kadınlardan “‘Dantelli tanga’ giymek tecavüz sanığını nasıl beraat ettirir” isyanı!

0

İrlanda’da, 17 yaşındaki genç bir kadına tecavüz eden 27 yaşındaki bir adamın avukatının genç kadın için  “Dantelli bir tanga giyiyordu” diyerek savunma yapmasının ardından beraat etmesi protesto ediliyor. Başta başkent Dublin olmak üzere Cork ve Lumerick de yüzlerce kadın sokağa çıkarak kararı protesto etti.

İrlandalı Milletvekili Ruth Coppinger de kararı parlamentoda dantelli bir tanga göstererek “rutin kurban suçlama” kültürünü protesto etti.

Kolundan dantelli bir tanga çıkartan Coppinger “Burada bir tanga göstermek mahcup edici olabilir. Sizce bir tecavüz kurbanı ya da bir kadın iç çamaşırının mahkemede yersizce gösterildiğinde ne hissediyor?” dedi.

İrlandalı Milletvekili Ruth Coppinger

Geçen yıl da Kuzey İrlanda’da iki ünlü rugby oyuncusu tecavüz suçlamasından beraat etmiş ve bu vaka da Hem İrlanda Cumhuriyeti hem de Kuzey İrlanda’da tepki çekmişti.

Başkent Dublin de dahil bazı kentlerde eylem yapılması planlanıyor. Sosyal medyada eylemleri organize eden sosyalist feminist grup Rosa, “mahkemelerde kurbanların suçlanmasına son” protestoları yapılacağını bildirdi.

Dublin, Cork, Limerick ve Waterford kentlerinde eylemler yapılacağı belirtiliyor.

 

(Artı Gerçek, BBC Türkçe)

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.