DünyaManşet

Irak’ta yüzlerce El-Kaide militanı hapisten kaçtı

0

Irak’ta Ebu Garip hapishanesine saldıran Sünni militanlar aralarında öndegelen el-Kaide üyeleri de bulunan yüzlerce terörizmden hükümlü mahkumu kurtardı.

Militanların havan ve bomba kullanarak gerçekleştirdiği  gece boyunca süren saldırıda  10 polisle dört militanın öldürüldüğü bildiriliyor.

Hapishane kapısını bomba yüklü araçlarla havaya uçuran militanların bir bölümü  güvenlik görevlilerine noket ve havan topuyla saldırırken bir bölümü de ana yolda barikat kurarak Bağdat’dan gönderilen takviye kuvvetiyle çatıştı ve hapishaneye ulaşmasını önledi.

Iraklı bir parlamenter kaçan 500 mahkumların çoğunun idam cezasına çartırılmış  üst düzey el-Kaide üyeleri  olduğunu söyledi.

Benzer bir saldırı da Bağdat’ın 12 km kuzeyindeki Taci hapishanesinde düzenlendi. Ancak gardiyanlar mahkumların kaçmasını önledi. Çatışmada 16 askerle altı militanın öldürüldüğü bildirildi.

Öteyandan  Musul kentinde askeri konvoya düzenlenen intihar saldırısında 25 kişi hayatını kaybetti.

Polis, bir  intihar bombacısının, uzun  süredir izlediği askeri konvoyu yerleşim yerinden geçtiği sırada bomba yüklü aracını patlattığını açıkladı.
3’ü sivil toplam 25 kişinin hayatını kaybettiği saldırıda çok sayıda kişi de yaralandı.

(VOA)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.