DünyaManşet

Irak’ta hastanede çıkan yangında ölenlerin sayısı 92’ye yükseldi

0
Fotoğraf: AA

Irak’ın güneyindeki Nasıriye vilayetinde koronavirüs hastalarının tedavi gördüğü İmam Hüseyni Hastanesi‘nde çıkan yangın sonucunda ölenlerin sayısı 92’ye yükseldi.

Yangın, hastanenin Covid-19 bölümünde oksijen tüpünün patlamasından kaynaklanmıştı. Daha önce 64 kişinin yaşamını yitirdiği, 50 kişinin ise yaralandığı belirtilmişti.

Beş yakınını kaybeden Cabiri: Hükümet sorumlu

Yangında beş yakınını kaybeden Udey Cabiri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangında amcasının oğlu ile dört çocuğunun hayatını kaybettiğini belirtti.

Yetkilileri ihmalden sorumlu tutan Cabiri, “Tüm sorumluluğu ihmalden dolayı merkezi ve yerel hükümete yüklüyoruz ” ifadelerini kullandı. Zikar Sağlık Dairesi Başkanı ve hastanede çalışan doktorların da ihmalinin söz konusu olduğunu aktaran Cabiri, şunları kaydetti:

“Bu bir organize suçtur. Nasiriye’nin neden bu kadar acı çektiğini bilmiyoruz. Kovid-19 hastalarına ayrılan bölüm tenekeden inşa edilmiş. Bu hastanede acil bölümü ve yangın söndürme cihazı bile yok. Biz insan değil miyiz?”

Irak'taki Kovid-19 hastanesinde çıkan yangında ölü sayısı 41'e yükseldi

Fotoğraf: AA

Görevden alma emri

İmam Hüseyni Hastanesi’nde çıkan yangının ardından Irak Başbakanı Mustafa Kazımi bakanlarıyla acil toplantı yaptı ve Nasıriye’de görev yapan sağlık ve sivil savunma müdürlerinin görevden alınması emrini verdi.

Irak’ın başkenti Bağdat’ta da daha önce Covid-19 hastalarının yattığı hastanede yangın çıkmıştı. Burada da 82 kişi hayatını kaybetmişti.

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.