ManşetSivil Toplum

İnteraktivist oylaması başladı!

0

2013 yılının en ‘şık’ aktivizm örneklerini ödüllendiren ‘İnteraktivist’ yarışmasındaki adaylar için oylama başladı. 5-9 Haziran arasında gerçekleşecek online oylamanın ardından juri ilk beşe giren adaylar arasından seçimini yapacak.

Screen shot 2014-06-06 at 12.05.38

Farklı ve birbirinden önemli aktivizm girişimleriyle bu sene adından sıklıkla bahsettiren adayların bulunduğu yarışma çetin geçeceğe benziyor.

Yarışmadaki beş farklı kategori şöyle:

Yılın kampanyası (online, offline)
Yılın, hak temelli (ekoloji, insan hakları, LGBTİ, kadın, çocuk, engelli hakları, hayvan hakları, vb alanlarından birinde) kampanyalar arasında insanları harekete geçirebilmiş, ilham vermiş, umutlandırmış, gündem oluşturmuş kampanyalar;

-Yılın yurttaş haberciliği
Haberi yerinden, doğrudan, sansürsüz, kendi imkanlarıyla aktarmış, anaakımda yayınlanmayan konuları yayınlayabilmiş kişi veya gruplar. Bu kategori yurttaş habercileri tarafından yapılan haberler üzerinden değerlendirilecektir. Bu nedenle yaptığınız en etkinli, özgün ya da yaygın bir ya da birden çok haberiniz ile başvurunuzu yapabilirsiniz.Haberin formatına (video, metin, twitter paylaşımı) göre habere ulaşacağımız linki iletmeniz yeterli olacaktır.

-Yılın yaratıcı aktivizm örneği
Yılın insanları gülümseten, şaşırtan, ilham ve umut veren yaratıcı aktivizm örnekleri;

-Yılın internet gazetesi (bireysel/kollektif)
Bireysel veya kollektif olarak yürütülen, hak temelli bakış açısı ile orijinal yazı ve haberlerin yayınlandığı internet gazetesi örnekleri;

-Yılın videoeylemi
Değişimi, hareketi, farkındalığı videoyla yarattan, videosuyla eyleme dönüşen örnekler.

Oylamayı şuradan yapabilirsiniz.  9 Haziran’a kadar oylamanın yapılabileceği yarışmanın sonuçları ise 14 Haziran’da açıklanacak.

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.