ManşetTürkiye

İnsanlık suçuna zamanaşımı olmaz

0

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Sivas katliamı davasında firari sanıklarla ilgili olarak verdiği zamanaşımı kararına tepkiler sürüyor. Kararı protesto etmek için Kadıköy’de Alevi kuruluşlarının düzenlediği mitinge binlerce kişi katıldı.

Tepe Nautilus, Haydarpaşa Numune Hastanesi ile Haydarpaşa Garı’nın önünde toplanan gruplar, saat 12.00’da Kadıköy İskele Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti.

“Sivas katliam davasında zamanaşımını tanımıyoruz; Yüreğimizdeki yangın devam ediyor” sloganıyla yürüyen onbinler, bir insanlık suçu olan Sivas katliamı davası sanıkları için verilen zamanaşımı kararını protesto etti.

Siyasi partiler ile çok sayıda sivil toplum kuruluşunun da destek verdiği mitinge katılanlar Rıhtım Caddesi üzerinde oluşturulan arama noktalarından geçerek meydana ulaştı.

Meydana kurulan dev platforma çıkarak topluluğa seslenen Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Selahattin Özel, Avrupa Alevi Bektaşı Birlikleri Federasyonu Başkanı Turgut Öker, Pir Sultan Abdul Kültür Derneği Başkanı Hüseyin Güzelgül ve Hacıbektaş-ı Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Ercan Geçmez, mahkemenin aldığı zamanaşımı kararını eleştirdi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.