Yeşeriyorum

İnkârın İmhaya Dönük Notları

0

Anayasa mahkemesinin siyasi bir kararla DTP’yi kapatmasının ardından, herkesin beklediği olaylar başladı. Ne kadar sağduyu naraları atsak da öfkenin patladığı sokakları haklı görmek zorundayız. Açılım süresince hiçbir somut olumlu adım atılmamasına karşılık Kürtleri muhatap almadan çeşitli siyasi, askeri, sosyal, ekonomik operasyonlara devam edildi. Ve DTP’yi kapatarak bardağın taşmasına neden olundu. Basit bir anlatımla; Kürtler, kendilerini kandırılmış hissetti. Barış ve demokrasi kelimelerinin içinin savaş çözümleriyle doldurulduğuna bir kez daha şahit oldu.

Ve sokak olaylarının Türkiye medyası tarafından nasıl çarpıtıldığını ve Kürtleri nasıl BARIŞBOZAN olarak lanse ettiğini birkaç örnekle anlatmak istiyorum.

Not 1: İzmir’in Konak ilçesinde yapılan gösterilerde 13 yaşındaki bir çocuk, 50 polis tarafından dövülüyor. Bu öfkenin hiçbir insani dayanağı olamadığını sayfalarca anlatmak anlamsız… Şimdi bu çocuk ağır yaralı olarak hastanede tedavi görüyor. Adını özellikle belirtmiyorum.

Not 2: Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde 16 yaşındaki sağ el ve ayağı felçli olan çocuk, taş atamadığı için ama gösterilerin olduğu meydandan geçtiği için yine polislerce dövülüp gözaltına alınıyor. Yaşadığı psikolojik travma hâlâ geçmiş değil. Onunla beraber gözaltına alınan çocukları sormak için emniyete gelen yakınları da dövülüyor. Kameranın çektiği bu görüntüler eşliğinde savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

Not 3: İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde DTP’nin kapatılmasını protesto eden grubun üzerine vatandaş tarafından silahla ateş açılıyor. Bu silahlardan çıkan mermilerden bir DTP’li kurtulamıyor. Sağ bacağından yaralanıyor. Ve bu yaralı kişi önce hastaneye götürülüyor (adli rapor alınmadan gözaltına alınamaz) sonra da emniyete götürülüyor. Ameliyat olması gereken bu kişi (yine özellikle isim vermiyorum) şu an hâlâ gözaltında. Onu vuranların yüzlerini yabancı bir ajansın muhabiri çok net fotoğraflıyor. Elbette gözaltına alınıyor ama savcılığın talimatıyla hemen serbest bırakılıyor. Yaralı şahıs gözaltında onu vuranlar serbest! Nasıl adalet ama!

Not 4: Türkiye’nin hemen hemen bütün illerinde DTP il binalarına yönelik, taşlı, silahlı, Molotof lu eylemlerde bulunanların hiçbiri gözaltına bile alınmadı. Ama taş attığı gerekçesiyle her gün onlarca çocuk gözaltına alınıp adliyeye sevk ediliyor.

Not 5: Türk basınının bu gösterileri terör yandaşları ortalığı yıkıp döküyor, vatandaşın sabrını zorluyor şeklinde haberlerine yabancı basın şu şekilde yer veriyor: ‘ Siz, Kürtlerin partisini kapatarak onlara dağ yolunu açmış oluyorsunuz. Kürtler, kendini siyasi arenada ifade edemezse dağlara akın edecektir. Dağ yolu açılmıştır!’

İnkârın şiddetli bir şekilde imhaya dönüştüğü bugünlerde Kürtler ne yapacak? Gerçekten korkulan olacak mı? Kürtler akın akın dağa mı çıkacak?

Hayır!

Kürtler, hiçbir yere gitmeyecek. İnsani isyanları insani bir şekilde bastırılmasa da Kürtler, İnatla ve ısrarla insani yaşama kavuşana dek mücadelesine devam edecek. Siyasetin bütün araçlarını kullanarak kendilerini yok sayan zihniyete karşı savaşacak.

İdrak edilmesi için tekrar söylüyorum. DTP’yi kapatan zihniyet Kürt hareketini öldüremez.

Öldürmeyen şey ise güçlendirir bu böyle bilinsin!

-Roda Uyanık-

More in Yeşeriyorum

You may also like

Comments

Comments are closed.