DünyaKoronavirüs SalgınıManşet

Londra’da yeniden karantina kararı protesto edildi: 104 gözaltı

0

Birleşik Krallık artan koronavirüs vakaları sebebiyle yeniden karantinaya girme kararı aldı. Bu karara itiraz eden bir grup dün, karantinanın ilk gününde  başkent Londra’da protesto gösterileri düzenledi.

Yeniden karantina önlemlerinin alınmasına itiraz eden göstericiler yerel saatle 18.00’de  (TSİ 21.00) Trafalgar Meydanı‘nda toplanmaya başladı. İlerleyen saatlerde başka bir grup da Oxford Caddesi‘nde yürüyüşe geçti, polis göstericileri dağılmaları için uyardı. Kalabalık dağılmayınca polis eyleme müdahale etti. 104 kişi gözaltına alındı. Gözaltıların daha da artması bekleniyor.

‘Önceliğimiz Londralıları güvende tutmak’

Ulusal karantinaya rağmen gösteriler düzenlendiğini belirten Londra polisi, göstericileri evlerine gitmeleri konusunda uyardıklarını, bu uyarılara uyulmayınca eyleme müdahale edip, gözaltı işlemine başladıkları aktardı. Müdahaleyi yöneten Polis Şefi Jane Connors konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

Bu akşam asıl önceliğimiz, Londralıları güvende tutmaktı. Salgının 8. ayındayız ve insanların koronavirüsün daha fazla yayılmasını önlemek için var olan düzenlemeleri tehlikeli bir şekilde ihlal etmelerinin hiçbir mazereti olamaz.

Gözaltı sayısı artabilir

Trafalgar Meydanı ve Oxford Caddesi’ndeki müdahalelerin ardından göstericiler, büyük ölçüde dağıldı. Connors, polisin operasyonların devam ettiğini ve gözaltı sayısının artmasını beklediklerini belirterek şunları söyledi:

Bu kişilerin 100’den fazlası gözaltına alındı ve şimdi yaptıklarının sonuçlarıyla yüzleşmek zorunda kalacaklar. Polis operasyonları devam etmekte ve gözaltı sayısının artmasını bekliyoruz

Karantina 2 Aralık’a kadar sürecek

Birleşik Krallık’ta, mart ayının ardından ikinci kez ilan edilen karantinanın 2 Aralık’a kadar devam etmesi bekleniyor. Ülkede temel ürünlerin satıldığı süpermarketler ve eczaneler hariç tüm perakende mağazaları kapandı. Bar ve restoranlarda sadece paket servisine izin veriliyor.

  • Kurallara göre, vatandaşların mümkün olduğunca evden çalışması bekleniyor. İnsanlar yalnızca eğitim, iş, yiyecek alışverişi ve egzersiz gibi belirli sebeplerle evden çıkabilecek.
  • Farklı hane halkı üyeler, kapalı mekanlarda bir araya gelemeyecekken, açık alanlarda ise başka bir haneden en fazla bir kişiyle görüşülebilecek.
  • Eğitim ve iş sebebi dışında yurt içi ve yurt dışına seyahat yapılmayacak.
  • Evliliklere ise ancak çiftlerden birinin ölümcül hastalığı varsa izin verilecek ve düğün töreni 6 kişiyle sınırlı olacak.
  • Okullar ve üniversiteler açık kalmaya devam edecek.

Birleşik Krallık’ta vaka sayısı 1 milyon 99 bin 59’a yükselirken, koronavirüs sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 47 bin 752’ye ulaştı.

 

 

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.