EnerjiManşetTürkiye

İmamoğlu’ndan sokak lambaları kararına tepki: Güvenlik ve diğer sorunları hiç umursamamak demek

0

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından alınan sokak lambalarının normal periyodundan 15 dakika geç yanıp 30 dakika erken söndürülmesine kararına tepki gösterdi.

İmamoğlu, ‘Bu, uygulamanın getireceği güvenlik ve diğer sorunları hiç umursamamak demek’ ifadelerini kullandı.

Karara tepkiler geliyor

Twitter üzerinden paylaşımda bulunan İmamoğlu, ‘Sabit saat uygulaması yüzünden zaten güne zifiri karanlıkta başlanıyor. Bir de Bakanlık ‘sokak aydınlatmaları sabah 30 dakika erken sönecek, akşam da 15 dakika geç yanacak’ diyor. Bu, uygulamanın getireceği güvenlik ve diğer sorunları hiç umursamamak demek” dedi.

Bakanlığın bu uygulamasına, sosyal medyadan özellikle sabahın çok erken saatlerinde işe veya okula gitmek zorunda olan birçok kişi de tepki gösterdi.

Tepkiler, elektrik şirketlerine de gösterilirken, şirketler kararın bakanlığa ait olduğunu ifade etti ve “Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın gün ışığından azami ölçüde yararlanılması hedefiyle Türkiye genelinde aldığı karara göre, aydınlatma armatürleri normal periyodundan 15 dakika geç yanıp 30 dakika erken söndürülecektir” açıklamasında bulundu.

Enerji tasarrufu yaşanmıyor

Bakanlık, enerji tasarrufu iddiasıyla 2016 yılında aldığı kararla yaz-kış saati uygulamasını kaldırmıştı. Birçok insan bu uygulamadan olumsuz etkilenirken, uzmanlar da bu uygulamayla enerji tasarrufunun yaşanmadığını, aksine batıda yaşayan insanların karanlıkta daha fazla enerji tükettiğini söylemişti.

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.