UncategorizedManşetTürkiye

İmamoğlu’na suikast iddiasına dün açılan soruşturmaya bugün takipsizlik verildi

0

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun suikasta uğrayabileceğine dair ihbar mektubunun ardından İBB’nin şikayeti üzerine dün başlatılan soruşturma, takipsizlikle sonuçlandı.

Başsavcılığın kararında, Danıştay saldırısı davasının hükümlüsü Osman Yıldırım’ın cezaevinden gönderdiği mektupta, İmamoğlu’na ‘Pimi çekilmiş bir el bombası atılarak’ suikast yapılacağının belirtildiği aktarıldı.

Kararda, “Somut olayda icrai hareket kapsamında veya teşebbüs aşamasında kalabilecek nitelikte cezalandırılmayı gerektirir bir eyleme rastlanmadığından ve suçun yasal unsurlarının oluşmadığından kovuşturmaya yer olmadığına” hükmedildiği açıklandı.

Karara 15 gün içinde itiraz edilebilecek.

Ne olmuştu?

Edirne Cezaevi‘nde tutuklu bulunan Osman Yıldırım, 31 Ocak 2022’de Cezaevi Müdürlüğü’ne gönderdiği mektupta, Ekrem İmamoğlu’na suikast yapılacağına dair ihbarda bulunmuştu.

Cezaevi, mektubu Edirne Savcılığı‘na, Savcılık da İBB’ye göndermiş, İmamoğlu’nun avukatı Kemal Polat da “kasten öldürmeye teşebbüs” ve “tehdit” suçlarından şikayette bulunmuştu.

Şikayet üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, ihbara yönelik soruşturma başlatıp İstanbul Valiliği‘ne de yazı yazarak İmamoğlu‘nun can güvenliğinin sağlanması için gerekli tedbirlerin alınmasını istemişti.

 

You may also like

Comments

Comments are closed.