ManşetTürkiye

İmamoğlu’na suikast iddiasına soruşturma başlatıldı

0

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu‘na suikast düzenlenebileceğine dair ihbara yönelik soruşturma başlattı.

Savcılık ayrıca İstanbul Valiliği‘ne yazı yazarak İmamoğlu‘nun can güvenliğinin sağlanması için gerekli tedbirlerin alınmasını istedi.

İmamoğlu’na suikast düzenleneceği iddiasıyla cezaevinde bulunan bir sanık tarafından ihbar mektubu gönderilmişti. İmamoğlu’nun avukatı Kemal Polat, mektubun ardından “kasten öldürmeye teşebbüs” ve “tehdit” suçlarından şikayette bulunmuştu.

Ekrem İmamoğlu, suikast ihbarına yönelik şunları söylemişti:

“Şahsen benim beklentim bu işle yetkili ve ilgili olan kurum ve kuruluşların gerektiği zaman dilimlerinde siyasilere gereken açıklamaları ilgiyle, itinayla yapmaları ve iş birliği içinde olmalarıdır. Bunlar olur, olacaktır, Türkiye’mizde bunlar geçmişte de olmuştur. Ama biz tam irademizde, gücümüzle, kaygısız bir biçimde işimize devam ediyoruz. Ama aynı zamanda da tabii yetkililerin, ilgililerin görevlerini iyi yapmalarını diliyoruz.”

Ne olmuştu?

Edirne Cezaevi‘nde tutuklu bulunan Osman Yıldırım, 31 Ocak 2022’de Cezaevi Müdürlüğü’ne gönderdiği mektupta, Ekrem İmamoğlu’na suikast yapılacağına dair ihbarda bulunmuştu.

Cezaevi, mektubu Edirne Savcılığı‘na, Savcılık da İBB’ye gönderdi.

Yıldırım’ın mektubunda, “Danıştay cinayetinde mobese kayıtları silinmişti. O kayıtlar silinirken; sizin yemek yediğinin görüntüler nasıl sızdırılıyor zannediyorsunuz? Bu suikastten önceki son adımdır” dediği belirtildi.

Danıştay 2. Daire Üyesi Mustafa Yücel Özbilgin‘in yaşamını yitirdiği ve 4 kişinin yaralandığı 17 Mayıs 2006’da düzenlenen silahlı saldırının faillerinden Osman Yıldırım, 39 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

İmamoğlu’na yönelik suikast iddiaları, geçmişte birkaç kez daha gündeme gelmiş; IŞİD üyesi olduğu iddia edilen Kasım Güler, yakalandığında benzer bir iddiayı dile getirmişti.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.