ManşetTürkiyeUncategorized

İmamoğlu-Yıldırım canlı yayını 16 Haziran’da, bütün kanallarda…

0

İmamoğlu ve Yıldırım, canlı yayında Fox Tv’den İsmail Küçükkaya’nın yönelteceği soruları yanıtlayacak.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu ile AKP’nin adayı Binali Yıldırım, 16 Haziran Pazar günü, saat 21.00’da, bütün kanallarda yayımlanacak şekilde canlı yayında tartışacak. CHP’den Engin Altay ve AKP’li Mahir Ünal, iki adayın katılacağı canlı yayınla ilgili ortak açıklama yaptı.  Canlı yayın Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilecek. Tartışmanın moderatörlüğünü ise Fox TV’den İsmail Küçükkaya üstlenecek.

23 Haziran’da yenilenecek İstanbul yerel seçimleri yaklaşırken, iki adayın canlı yayında karşı karşıya gelmesi yolundaki talepler gündeme oturmuştu. Günlerdir hangi kanalda, kimin moderatörlüğünde olacağı tartışılan ve iki partinin görüşmeler sürdürdükleri televizyon programı için, AKP Tanıtım ve Medya Başkanı Mahir Ünal ile CHP Grup Başkanvekili Engin Altay bir araya geldi. Görüşme sonrası açıklama yapan Ünal ve Altay, iki rakibin katılacağı televizyon programının 16 Haziran Pazar günü saat 21.00’de yapılacağını açıkladı. Moderatör, gazeteci İsmail Küçükkaya olacak.

İlk sözü alan Mahir Ünal şöyle konuştu: ”Engin Altay Bey ile yürüttüğümüz çalışmalar tamamlanmıştır. Mutabık kaldığımız protokolü paylaşacağız. 23 Haziran’da gerçekleşecek olan seçimlerin ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyoruz. Sayın Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu 16 Haziran 2019 pazar günü saat 21.00’de canlı yayında bir araya gelecekler. Yayın herhangi bir kanalda değil tüm kanallarda yayınlacak şekilde ortak yayınla gerçekleşecektir. Moderatörlüğünü İsmail Küçükkaya gerçekleştirecektir.”

Eşit süre, eşit soru 

CHP’li Altay ise ”İsmail Küçükkaya her bir adaya eşit sürede eşit soruları sormak suretiyle yayını gerçekleştirecek. Canlı yayın İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek” dedi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.