KadınManşet

İlk kez trans bir kadın Hollanda güzeli seçildi

0

Hollanda’da düzenlenen güzellik yarışmasını 22 yaşındaki trans kadın Rikkie Valerie Kolle kazandı. Böylece ilk kez trans bir kadın Miss Hollanda tacını taktı.

Kolle, 2023 Hollanda Güzeli olarak ülkesini Miss Universe’de (Kainat Güzellik Yarışması) temsil edecek.

Miss Hollanda birincilik heyecanını “Başardım. O kadar gururlu ve mutluyum ki bunu tarif bile edemiyorum” sözleriyle paylaştı.

Yarışma sürecini “eğitici ve harika” olarak nitelendiren Kolle, “Topluluğumu gururlandırdım ve bunun yapılabileceğini gösterdim. Ve evet ben bir trans kadınım ve hikayemi paylaşmak isterim ama ben de Rikkie’yim ve benim için önemli olan bu. Bunu kendi gücümle yaptım ve her andan keyif aldım” ifadelerini kullandı.

Sonucu değerlendiren yarışmanın resmi intsagram sayfasında da Kollé’nin tacı  ve elinde bir buket çiçekle çekilmiş bir fotoğrafını paylaşıldı ve şunlar denildi: “Net bir misyonu olan güçlü bir hikayesi var. Jüri, organizasyonun bu genç kadınla çalışmaktan keyif alacağına inanıyor.  Bayan Hollanda 2023 … RIKKIE”

Organizasyonun başında da trans bir kadın var

2022’de, Taylandlı medya grubu JKN‘nin CEO’su ve Life Inspired For Transsexual Foundation‘ın kurucusu trans iş kadını Anne Jakrajutatip, eski ABD başkanı Donald Trump’a ait olan “Miss Üniverse franchise”ını satın almıştı.  

Ocak ayında New Orleans’ta düzenlenen 71’inci Kainat Güzeli yarışmasında konuşan Jakrajutatip, “Kainat Güzeli organizasyonunun erkekler tarafından yönetilmesinin üzerinden 70 yıl geçti. Ama artık zaman doldu. [Şimdi] gerçekten de kadınların liderliği ele alma zamanı. Şu andan itibaren, feminizmin gücünü kutlayan ve dünyanın dört bir yanındaki tüm kadınlar için, bir trans kadının başında olduğu ve kadınlar tarafından yönetilen bir organizasyon haline gelecek.”

Kolle, aralıkta El Salvador’da düzenlenecek Miss Universe’de yarışacak ikinci trans kadın olacak.

Trans kadınların bu yarışmalara katılmaları 2012’ye kadar yasaktı. 2018 ‘deki Miss Üniverse’te yarışan ilk kadın trans İspanyol Angela Ponce olmuştu.

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.