Hayvan HaklarıManşet

Hollanda’da ineğe tecavüz eden Mehmet A. sınır dışı edildi

0
Hollanda

Hollanda‘nın Enschede kentindeki hayvanat bahçesinde, Laura isimli bir ineğin kaçak durumda olan Mehmet A. isimli 59 yaşındaki Türkiyeli bir göçmen tarafından aylarca istismar edildiği tespit edildi ve Mehmet A. sınır dışı edildi.

Hart Van Nederlan’ın aktardığına göre hayvanat bahçesinin müdürü Erwin‘in, tesisin ahırlarında alışılmadık durumlar fark etmesiyle yaşanan saldırı ortaya çıktı. Plastik poşetler, karton parçaları ve çitlere yerleştirilmiş tuhaf objeler üzerine durumdan şüphelenen ve yılların tecrübesiyle hayvan davranışları konusunda hassas bir sezgiye sahip olan Erwin, ineğin davranışlarında anormal bir değişiklik fark etti. Bu şüpheler üzerine yapılan incelemelerde, Laura isimli ineğin, Mehmet isimli kaçak bir göçmen tarafından aylarca istismar edildiği ortaya çıktı.

Olay, Hollanda’da ve uluslararası alanda büyük bir tepkiye neden oldu. Hayvan İstismarı Ulusal Uzmanlık Merkezi ve benzeri kuruluşlar, bu tür davranışların sadece yasal değil, aynı zamanda ahlaki olarak da kınanması gerektiğini vurguladı.

Mehmet A’nın Hollanda’daki geçmişinde de sık sık olaylara karıştığı, 2019’da üzerinde 6 kilogramdan fazla esrarla yakalanarak esrar yasasını da ihlal ettiği belirtildi.

Hollanda yasaları gereği sınır dışı edilen Mehmet A.’nın yargılanmamış olması, tepki topluyor. Hayvanat bahçesi müdürü Erwin, “Böyle bir şeyin olması tek kelimeyle rezalet. Laura’nın da duyguları var. İnsanların yanında oldukça stresli ve temkinli davranıyor” ifadelerini kullandı ve zanlının sınır dışı edilmesine ilişkin “Çok yazık, çünkü onun hak ettiği cezayı almasını isterdim. Ve evet, o akşam polisin benden önce oraya varması iyi bir şey. Hala bu şekilde yanına kar kalması çok yazık” dedi.

Kaçak hayvan müzesine baskın: 85 yaşındaki avcı son Anadolu kaplanını vurup öldürmüş!
Giresun’da hayvan hakları savunucularından ‘Yaşam İçin Yasa’ eylemi

Ulusal Hayvan İstismarı Uzmanlık Merkezi, bu tür hayvan istismarı vakaları üzerine araştırmalar yürütüyor. Koordinatör Nienke Endenburg, hayvanlara yönelik ahlak dışı muameleyi “ahlaki açıdan kesinlikle kınanacak bir şey” olarak nitelendirdi.

Hollanda hükümeti ve ilgili kurumlar, bu olayın ardından hayvan haklarının daha etkin bir şekilde korunması için önlemler almaya başladı. Bu tür vakaların tekrar yaşanmaması için gerekli yasal düzenlemelerin gözden geçirilmesi ve hayvan hakları ihlallerine karşı daha sıkı yaptırımlar uygulanması konusunda genel bir fikir birliği oluştu.

You may also like

Comments

Comments are closed.