İliç’te ‘ihmal var’ diyen iş güvenliği uzmanı işten çıkarıldı

Anagold’un taşeronu olarak Erzincan İliç’teki altın madeninde faaliyet gösteren Çiftay A.Ş., maden faciasına ihmalin neden olduğunu söyleyen iş güvenliği uzmanını işten attı.

Erzincan İliç’te Anagold Madencilik’e ait Çöpler altın madeninde meydana gelen facianın ardından, yaşanan olayda ihmallerin bulunduğunu ifade eden iş güvenliği uzmanı Muhammed Budak’ın işten çıkarıldığı öğrenildi.

Anagold’un taşeron firmalarından olan Çiftay A.Ş’de çalışan iş güvenliği uzmanı Muhammed Budak, patlamanın yaşandığı güne dair detayları paylaştı. Olay günü sabahında madende çatlaklar meydana gelmesine rağmen maden müdürleri ve iş güvenliği müdürünün işi durdurmadığını belirten Budak, 9 işçinin bu ihmaller sebebiyle liç yığını altında kaldığını ifade etti.

Asıl sorumlular olarak maden müdürleri Cengiz Demirci, Kenan Özdemir ve Selcuk Çiftlik’i işaret eden Budak, Mühendis Şenol Demir’in ise tüm birimlere mail attığını ve sorumluluğu sayesinde yüzlerce insanın hayatı kurtulduğunu ifade etti. Şenol Demir’in bunlardan dolayı haksız yere gözaltına alınmış olduğunu ifade eden Budak, yaptığı paylaşımla NOWTW’ye verdiği röportajdan dolayı işten çıkarıldığını duyurdu.

Budak’ın paylaşımının tamamı şu şekilde:

Sizlerin bilmediği ama bizim çok iyi bildiğimiz bazı şeyler var. Bu madende herkesin (düz işçi) iş durdurma yetkisi varken, maden müdürleri ve iş güvenliği müdürü işi neden durdurmadı? Yapılan toplantıya rağmen neden tüm saha boşaltılmadı? Bu kadar risk varken neden saat 12:15’te patlatma yapıldı? Neden bilirkişi raporunda suçlular sadece sıradan kişiler yoksa bu kazanın maliyetini bu insanlara rücu edip, parayı devletten mi alacaksınız? Sırf NOWTV’ye röportaj verdim ve olayın ihmal olduğunu belirttiğim için beni Çiftay A.Ş. işten çıkardı. A sınıfı iş güvenliği uzmanı olmam sahada olursam sizi zor duruma mı sokacaktı ki beni uzaklaştırdınız?

İliç

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

[COP29] Yeni taslak metin yayımlandı: 2035’e kadar 250 milyar dolar iklim finansmanı

COP29 Başkanlığı'nın yeni nihai taslak metninde gelişmekte olan ülkelere 2035'e kadar 250 milyar iklim finansmanı öngörülüyor. Ayrıca 1,3 trilyon dolar toplama yönünde daha geniş bir hedef belirleniyor.

[COP29] BAE’den Suudilere uyarı: ‘Fosil yakıtlarda uzaklaşma’ya itirazı sonlandırın

Bakü'de Suudi Arabistan'ın COP28'de mutabakat altına alınan 'fosil yakıtlardan uzaklaşma' taahhüdünün geri alınması çabaları, komşusu ve müttefiki, petrol ülkesi Birleşik Arap Emirliklerini bile kızdırdı.

ABD, zürafaları ‘tehlike altındaki türler yasası’ kapsamına alıyor

İklim krizi ve vücut parçalarından yapılan süs eşyalarına yoğun talep nedeniyle sayıları yüzde 77 oranında azalan zürafalarla ilgili girişimin kaçak avlanmayı azalması umuluyor.

Uluslararası Ceza Mahkemesi’nden Netanyahu hakkında tutuklama emri

UCM savaş suçu işledikleri gerekçesiyle İsrail Başbakanı Netanyahu, eski Savunma Bakanı Gallant ve Hamas liderlerinden Deyf'in yakalanmasına hükmetti.

Türkiye’de kömür yatırımlardan tamamen çıkan banka sayısı 4

Türkiye’nin en büyük 17 bankasından sadece dördünün kömür yatırımlarından tamamen çıkma kararı aldı. Temiz enerji projelerine yönelmeyi taahhüt eden banka sayısı ise 12.

EN ÇOK OKUNANLAR