İliç FaciasıManşetTürkiye

İliç’te ‘ihmal var’ diyen iş güvenliği uzmanı işten çıkarıldı

0
İliç

Erzincan İliç’te Anagold Madencilik’e ait Çöpler altın madeninde meydana gelen facianın ardından, yaşanan olayda ihmallerin bulunduğunu ifade eden iş güvenliği uzmanı Muhammed Budak’ın işten çıkarıldığı öğrenildi.

Anagold’un taşeron firmalarından olan Çiftay A.Ş’de çalışan iş güvenliği uzmanı Muhammed Budak, patlamanın yaşandığı güne dair detayları paylaştı. Olay günü sabahında madende çatlaklar meydana gelmesine rağmen maden müdürleri ve iş güvenliği müdürünün işi durdurmadığını belirten Budak, 9 işçinin bu ihmaller sebebiyle liç yığını altında kaldığını ifade etti.

Asıl sorumlular olarak maden müdürleri Cengiz Demirci, Kenan Özdemir ve Selcuk Çiftlik’i işaret eden Budak, Mühendis Şenol Demir’in ise tüm birimlere mail attığını ve sorumluluğu sayesinde yüzlerce insanın hayatı kurtulduğunu ifade etti. Şenol Demir’in bunlardan dolayı haksız yere gözaltına alınmış olduğunu ifade eden Budak, yaptığı paylaşımla NOWTW’ye verdiği röportajdan dolayı işten çıkarıldığını duyurdu.

Budak’ın paylaşımının tamamı şu şekilde:

Sizlerin bilmediği ama bizim çok iyi bildiğimiz bazı şeyler var. Bu madende herkesin (düz işçi) iş durdurma yetkisi varken, maden müdürleri ve iş güvenliği müdürü işi neden durdurmadı? Yapılan toplantıya rağmen neden tüm saha boşaltılmadı? Bu kadar risk varken neden saat 12:15’te patlatma yapıldı? Neden bilirkişi raporunda suçlular sadece sıradan kişiler yoksa bu kazanın maliyetini bu insanlara rücu edip, parayı devletten mi alacaksınız? Sırf NOWTV’ye röportaj verdim ve olayın ihmal olduğunu belirttiğim için beni Çiftay A.Ş. işten çıkardı. A sınıfı iş güvenliği uzmanı olmam sahada olursam sizi zor duruma mı sokacaktı ki beni uzaklaştırdınız?

İliç

You may also like

Comments

Comments are closed.