Doğa MücadelesiManşet

İktidar, çılgın projede sınır tanımıyor: Bebek kıyısına tekne park projesi!

0

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, boğazın en güzel noktalarından birinde yer alan Bebek’te denizi doldurarak 300 teknenin bağlanacağı “Tekne Park” projesini hayata geçirmeyi planlıyor.

2.bebek

Bugünkü köşesinde Tekne Park projesine yer veren Zeynep Oral “Bugün Bebek’i satmaktalar, yarın sırada Kuruçeşme, Beykoz, Paşabahçe, Çubuklu, Kanlıca, Anadoluhisarı, Çengelköy ve Arnavutköy var…” ifadelerini kullandı.

Belediyenin Tekne Park’ın bulunduğu bölgeye yapmayı planladığı 150 araçlık otopark projesin de trafik yoğunluğunu daha da artıracağı belirtiliyor.

Zeynep Oral’ın Cumhuriyet gazetesinde “SOS… SOS… SOS… Bu Bir İmdat Çağrısıdır!” başlığıyla yayımlanan yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Karada satacak yer kalmayınca, şimdi de denizi satıyorlar!

Dün İstinye ve Tarabya’yı kapattılar, şimdi Bebek’e göz diktiler!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi şimdi yine şaha kalktı. 300 teknenin bağlanacağı “Tekne Park” projesini önce Bakanlar Kurulu’ndan, ardından hayata geçirmeye kararlı. Bu kadarla da kalmıyor, bu “Tekne Park”a hizmet edecek bir de 150 araçlık otopark yapacak denizi doldurarak!

“Şimdi yine” deme nedenim. Daha önce de niyetlenmişlerdi (1989 ve 2008’de) ama sivil inisiyatif ve semt halkının sahip çıkmasıyla bu saldırı geri püskürtülmüştü”

(Cumhuriyet)

You may also like

Comments

Comments are closed.