İklim KriziManşet

İklim Değişikliğine karşı 350.org’un Küresel Eksen Değişimi hareketi başladı

0

Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 18. Taraflar Konferansı yaklaşırken iklim değişikliği konusunda dört bir yanda alarm zilleri çalmaya devam ediyor. Son olarak Birleşmiş Milletler Çevre Programı tarafından açıklanan Emisyon Açığı Raporuna göre devletlerin mevcut emisyon azaltım taahhütleri yüzyıl sonuna kadar ortalama sıcaklıkların 3 ila 5 derece artması anlamına geliyor.

Ancak, devletler ayak sürürken iklim hareketi de boş durmuyor.

350.org hareketi dün yeni kampanyasını açıkladı. Kampanyanın çağrı metni, bugüne kadar devletleri iklim değişikliği ile mücadele etmeye ikna etmek için birçok eylem yapıldığına; ancak, yapılan hiçbir eylemin yeterince büyük olmadığına dikkat çekerek  “Yeni bir şey deneme zamanı” diye başlıyor.

Küresel Eksen Değişimi (Global Powershift), devletlerin iklim değişikliği konusunda bağlayıcı adımlar atmasını sağlamak için daha önce görülmemiş boyutta ve dünya çapında dönüştürücü bir iklim hareketi oluşturulması esasına dayanıyor.

Projenin ilk aşamasında tüm dünyadan seçilecek 500 katılımcı Haziran 2013’te İstanbul’da bir araya gelecek. Katılımcılar, yerel ve sanal örgütlenme konularında eğitimlere katılacak, kendi geldikleri ülke ve bölgelerden iklim hareketinin ne şartlarda faaliyet gösterdiğini anlatan hikayelerini paylaşacak ve en önemlisi, iklim hareketinin geleceği için bir strateji oluşturacak.

Projenin ikinci aşamasında ise katılımcılar takımlar halinde kendi ülkelerine dönecekler ve iklim hareketini örgütlemeye aktif bir şekilde yardımcı olacaklar. Bu sürecin sonunda iktidardaki siyasetçi ve şirket yöneticilerinin karşı çıkamayacağı bir siyasi irade yaratılarak, iklim krizi ile mücadele için gerekli dönüşümün tamamlanması hedefleniyor.

Küresel Eksen Değişimi’ne katılmak için globalpowershift.org adresine gidebilirsiniz.

Hareketin sosyal medya sayfaları ise şu şekilde

Facebook sayfası facebook.com/GlobalPowerShift

Twitter adresi twitter.com/350gps .

(Yeşil Gazete)

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.