İklim KriziManşet

İklim aktivistleri Paris’teki Louis Vuitton mağazasını turuncuya boyadı

0

Fransa’da iklim savunucuları, ürünlerinin yapımında çevreye zarar vermek ve devletten vergi kaçırmakla suçladıkları Louis Vuitton’un (LV), Paris‘in Champs Elysées (Şanzelize) Caddesi’ndeki mağazasını sprey boyalarla boyadı.

LV, Paris Moda Haftası‘nda yeni koleksiyonlarını tanıtmaya hazırlanıyordu.

‘Bencillikleri öldürüyor’

“Derniere Renovation” adlı grubun sosyal medya platformu X‘te yayımladığı görüntülerde, iki eylemcinin, yanlarındaki turuncu sprey boyaları mağazanın cam vitrini ile önündeki kaldırımlara püskürttüğü görülüyor.

“Bencillikleri öldürüyor” yazılı tişört giyen eylemcilerden ikisi, polisin müdahalesiyle gözaltına alındı.

Grup sosyal medyadan yaptıkları açıklamada şunlara dikkat çekti: “#ParisFashionWeek hem en büyük servetlerin hem de en büyük vergi kaçırmaların bir araya geldiği bir etkinlik. Kendilerini topluluğa karşı yükümlülüklerinden kurtararak bizi iklimsel ve sosyal felakete karşı koymamız gereken paradan mahrum bırakıyorlar. Bu kriz vurguncuları, mallarının adil bir şekilde yeniden dağıtılmasından kaçınıyor ve hiçbir ceza görmeden insanlığın yaşam koşullarını yok ediyor, kirletiyor, yok ediyor”

Aktivistler, ocak ayında da hükümetin iklim değişikliğiyle mücadeledeki eylemsizliğini protesto etmek amacıyla “Matignon” olarak bilinen Başbakanlık binasının bazı yerlerini sprey boyalarla turuncuya boyamıştı.

Paris Savcılığı ise, geçen hafta yaptığı açıklamayla, ünlü moda evi Louis Vuitton ve Christian Dior‘un da çatı kuruluşu olan LVMH‘nin sahibi Bernard Arnault‘nun adının da geçtiği kara para aklama soruşturması yürütüldüğünü açıklamıştı. Soruşturmada, Elon Musk‘tan sonra dünyanın en zengin ikinci iş insanı olan Arnault ile beraber ünlü Rus girişimci Nikolay Sarkisov’un da ismi geçiyordu.

 

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.