COP26İklim KriziManşet

[COP26] İklim aktivisti Glasgow yolunda: Metal top içerisinde ülke değiştirdi

0

Arnd Drossel iklim krizi konusunda farkındalık yaratmak için kasım ayındaki iklim değişikliği konferansı COP26’nın gerçekleşeceği Glasgow’a içerisine girdiği metal top ile yolculuk yaptı.

Almanyalı ekoloji aktivisti son üç ayını oğlu ile birlikte Paderborn’daki evinde yaptığı 160 kilogramlık çelik topun içerisinde yuvarlanarak geçirdi.

İnsanlardan söz topladı

30 Temmuz’da yolculuğuna başlayan Drossel, Glasgow’a yaklaşmış durumda. Cebinde ise yol boyunca insanlardan topladığı çevreye verdikleri sözler var.

Ekoloji aktivisti yaptığı açıklamada “Çevreye verdiğimiz sözlerle dünyanın her yerinde birbirimize bağlı olduğumuzu göstermek istedim” ifadelerini kullandı.

Yolculuğu hakkında konuşan Drossel, “Düz bir yüzeyde yürürken topun ağırlığından dolayı bir dağa tırmanıyormuşum gibi hissediyorum. Yokuş yukarı çıktığımda bazen insanlardan topu yukarı itmeme yardım etmelerini istemek zorunda kalıyorum ama bu aynı zamanda insanların birlikte çalışmasını da simgeliyor” dedi.

Deniz ve kara yoluyla seyahatler

Drossel, iklim acil durumu hakkında farkındalık yaratırken zirveye sürdürülebilir bir şekilde seyahat etmeye karar veren birçok aktivistten biri.

Yürümek ve bisiklete binmek en popüler seçenekler olsa da Glasgow, diğer alternatifleri seçen yolcuları da ağırlıyor.

Atina’dan koşu başlattı

Atina’dan yola çıkan maraton koşucusu Agis Emmanouil ise “Glasgow’a ulaştığımda ne yapacağımı bilmiyorum. Zirve için biletim yok, konaklama rezervasyonum bile yok. Başından beri doğaçlama yapıyorum” dedi.

The Guardian’ın haberine göre Emmanouil yol boyunca okulları ziyaret etti ve öğrenilerle iklim acil durumu hakkında konuştu.

Yelkenle Glasgow’a yolculuk

Beş meslektaşıyla birlikte Bristol’den Glasgow’a giden başka bir aktivist Dave Erasmus ise yelkenliyle yola çıkmayı tercih etti. Aktivistler yol boyunca balinaların ve diğer deniz canlılarının ses örneklerini kaydetti.

Konferansın yapılacağı merkeze ulaştıklarında kaydettikleri sesleri kordiorlarda çalmayı planladıklarını belirten Erasmus, “Doğanın gerçek sesini zirveye çıkarmaya çalışıyoruz. Çünkü bir şeyi dinlemezsen, onunla bağlantı kuramazsın” dedi.

More in COP26

You may also like

Comments

Comments are closed.