ManşetDoğa MücadelesiEkoloji

İkizköy’de zeytin ağaçlarının kesimi yerel halk tarafından durduruldu

0

Muğla’nın İkizköy ilçesi yeni bir termik santral müdahalesiyle karşı karşıya kaldı. İlçede yer alan zeytin ağaçları, Yeniköy Termik Santrali’ne kömür taşıma bandı yapmak için 1 Mayıs’ta geçerli olan sokağa çıkma yasağı fırsat bilenerek kesilmeye çalışıldı.

Kesimler, İkizköylülerin müdahalesi ile durduruldu ancak İkizköylüler yaptıkları açıklamada kesimi yapan kişilerin “Yarın jandarmayla tekrar geliriz” diye tehdit ettiklerini belirtti. Bölgedeki birkaç çam ağacı ise kesilmekten kurtarılamadı.

Daha önce de suları kesilmişti

Yeniköy ve Kemerköy Termik Santralleri’nin yol açtığı hava kirliliği sebebiyle hali hazırda kötü etkilenen İkizköylüler daha önce de termik santrallerin köyün suyunu kesmesi sebebiyle koronavirüs salgını sırasında üç gün boyunca suya erişememişlerdi.

1 Mayıs kutlaması yasak, ağaç kesimleri değil

Konuyla ilgili Muğla Çevre Platformu’ndan (MUÇEP) yapılan açıklamada “Covid-19 salgınından dolayı ilan edilen sokağa çıkma yasağı nedeni ile emekçilerin bayramı dahi açık alanlarda kutlanamazken, emek ve doğa düşmanlarının ellerini kollarını sallayarak sokaklarda dolaşmalarına izin
verildi” denildi.

Konuyla ilgili suç duyurusunda bulunulduğu belirtilen açıklamada “Yeniköy Termik Santral İşletmesi’nin bu girişimini protesto ediyoruz. İkizköylülerin binbir emek ile var etmeye çalıştıkları yaşam alanlarına saldırmaktan vazgeçin” ifadeleri kullanıldı.

 

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.