İkizdere DirenişiManşetYerel

İkizdere’deki direniş alanına gazeteciler alınmıyor: Suç duyurusunda bulunulacak

0

Rize’nin İkizdere İlçesi’nde bulunan Eskencidere Vadisi‘nde açılmak istenen taş ocağına karşı köylülerin direnişleri 27. gününde de devam ederken, haber yapmak için bölgede olan gazeteciler alana alınmadı.

Köylülerin bulunduğu direniş alanına gazetecilerin girmesine izin verilmezken, kolluk güçleri İkizdere halkının kamerayla çekim yapmasını da engellemeye çalıştı.

Suç duyurusunda bulunulacak

Bölgeye girişleri engellenen gazeteciler, köy halkıyla evlerinde görüşebildi.

İkizdere halkının avukatı Yakup Okumuşoğlu, konuyla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını kaydetti.

İkizdereliler de bölgeyle ilgili bilgi vermeye devam edeceklerini ifade etti.

‘Bugün alana giremiyoruz’

Leyla Kılıç isimli bir gazeteci yaşadıklarını şöyle anlattı:

Sabah buraya geldik. Normalde köylülerin direniş alanına girebiliyorduk. Ama bugün giremiyoruz. Jandarmanın daha önce çadırları söktüğü alan burası ve direnişçilerin direnişlerini sürdürdüğü alan.

Ama bugün talimat gerekçesiyle gazetecilerin bu alana alınmadığı ve yolun bu tarafında röportajlarımızı yapabileceğimiz söylendi. Bizde onun için röportajlarımızı artık bu alanda yapacağız. Alana giremiyoruz.”

‘Yapılan suçtur’

Direniş alanına basının alınmamasını Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Rize Şubesi kınadı.

ÇGD Rize Şube Başkanı Gençağa Karafazlı, siyasal iktidarın İkizdere’de neler olduğunu kamuoyundan gizlemeye çalıştığını ifade etti:

Türkiye ve dünya kamuoyunun günlerdir yakından izlediği Eskencidere Vadisi’ndeki olaylarla ilgili neler olup bittiğini kamuoyuna duyurmak isteyen gazetecilere yasak konulması, halkın haber alma ve yayma hakkını gasp etmek, engellemek demektir.

Ülkemizde basın özgürlüğünün olduğunu her fırsatta söyleyen siyasal iktidar, maalesef İkizdere Eskencidere Vadisi’nde neler olduğunu kamuoyundan gizlemeye çalışıyor.

Bu ifade ve düşünce özgürlüğüne aykırı tutumu şiddetle kınıyoruz. İkizdere’de çalışma yapmak isteyen gazetecilerin çalışmalarının önündeki engellemelere bir an önce son verilsin. Halkın haber alma hakkına müdahale etmeye kimsenin hakkı yoktur. Bu yapılan suçtur.”

You may also like

Comments

Comments are closed.