Doğa MücadelesiManşet

İkizdere’de köylülere jandarma saldırısı: Yaşlı kadınlar yaralı

0

rizede_hes_protestosuRize’de İkizdere’ye bağlı Şimşirli köyünde yapılmak istenen HES’lere karşı mücadele eden köylülere jandarma saldırdı.  Evrensel gazetesinin  haberine göre HES yapımı için dinamit patlatılmasına karşı çıkan köylülere müdahale eden jandarmalar 8 kişiyi yaraladı, 8 kişiyi de gözaltına aldı.

Köylülerin avukatı Yakup Okumuşoğlu Twitter’dan şu bilgileri aktardı:

“İkizdere Şimşirlik köyünde yapılmak istenen HES’e karşı oturma eylemi yapan köylüye Jandarma saldırmış! Çok sayıda köylüde kırıklar oluşmuş!

Jandarmanın saldırısı sonrası pek çok kadında kırıklar oluşmuş! 70-80 yaşındaki ninelerimiz hastanelik olmuş! İkizdere ayakta!

İkizdere de o HES’i yapmak isteyen de bir İkizdereli üstelik! Bakanın 10 MW altı HES yapmayacağız sözü bu HES nedeni ile söylenmişti.

Seçimlerden önce Başbakan’ın talimatı ile duran HES, seçimlerden 1 hafta sonra tam gaz çalışmaya başlamıştı!

ÇED raporunda Nisan- Eylül patlatma yapması yasak bu HES’in! Patlatma yapınca şikayet üzerine çalışma bir gün durmuş, 2.gün yeniden patlama…

Şirket 1 günde gidip Çevre Şehircilik’ten patlatma izni alıp yeniden patlatmaya başlayınca oturma eylemi başlamıştı.

Patlatma izni gösterilen tepkiler ve hukuksuz olduğundan iptal edildiği söylenmişti, kararı bekliyorduk. Bu arada jandarma saldırmış!

An itibarı ile tüm köy İlçe Karakolu’nda ifade veriyor! Suç duyurusu yapılıyor! O jandarma hesap verecek!”

Derelerin Kardeşliği Platformu sözcüsü Ömer Şan ise Twitter’dan şu bilgileri paylaştı:

“Rize Şimşirli’de jandarma, HES’e karşı çıkan yaşlı kadınları,köylüleri cop ve sopalarla dövdü. Kafası gözü yaralı, kolu kırılan köylüler var!

İkizdere Şimlirli’de HES karşıtı Köylüleri kafa-göz kırarcasına döven jandarma ekipleri, 6 kişiyi de dövülmedikleri için gözaltına aldı…

İkizdere Şimşirli HES’e direnen köylülerden jandarmanın dövdüğü 25 kişiden 7’si İkizdere’de tedavi edelirken 18’i Rize’ye sevk edildi…

İkizdere Şimşirli’de HES’e karşı çıkan köylülere saldırma, dövme, baş-göz kırma hak ve emrini Jandarmaya kim verdi? Jandarmanın asıl görevi ne?

Başı-gözü yaralı Şimşirli köylüleri hala HES şantiyesinde nöbet tutuyor! AA muhabiri arkadaşımız,bugün en utandığı haberi yaptığını söylüyor!

İkizdere Şimşirli’deki HES çatışmasında jandarmanın dövdüğü köylülerden bazıları polis karakoluna giderek jandarmadan şikayetçi oldu…

İkizdere’de HES’e karşı çıktığı için jandarma dayağı yiyen, başı-kolu kırılan yaşlı-genç köylülerin, bugüne kadarki tek eylemi HES karşıtlığı!”

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.