Spor

İki kıtaya yayılan tek oryantiring yarışması İstanbul’da

0

Yön bulmaya dayalı ortantiring’in iki kıtada birden yapılan tek yarışması 1-5 Kasım tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşecek.

İstanbul Orienteering Spor Kulübü Derneği tarafından organize edilecek olan yarışmanın, Dünya Sıralaması’na da puan verme özelliği bulunuyor.

Bu yıl 8.si düzenlenecek olan “İstanbul 5 days” yarışları 2 – 5 Kasım 2011 tarihleri arasında İstanbul’un ormanlarında ve özel yerlerinde yapılacak. Heybeliada, Sultanahmet ve Kapalıçarşı da bu yarışmalara evsahipliği yapacak.

Yarışmanın programı şu şekilde:

Etaplar
1.Etap (2 Kasım)
Uzun Mesafe, Valide Bendi, Belgrad Ormanı
Koşulabilir fakat oldukça tepelik, küçük çöküntüler ve kırık ağaçlarla dolu bir arazi. 150 m’lik yamaçlar var. Belgrad Ormanı’nın vazgeçilmezi dikenli çalılar sizleri yavaşlatabilir. Define arayanların açıp kapatmadığı, bazılarının su dolu olduğu çukurlara dikkat.
Harita: Ölçek 1/10 000, eşyükselti 5 m, harita boyutu A3/A4
Haritacı: Viktor Diachkov (Ekim 2010). Ekim 2011’de güncellenecektir.
2. Etap (3 Kasım)
Klasik Mesafe, Heybeliada

Adada orienteering için eşsiz bir şans. Şehir orienteering’i ve çam ormanında koşunun bileşimi. Parkurda 150 m’lik çıkışlar yer alabilir. Adada motorlu taşıt trafiği yasak, ama kesişen pek çok asfalt yol var. Faytonlara dikkat!
Harita: Ölçek 1/7 500, eşyükselti 5 m, harita boyutu A3/A4
Haritacı: Orest Kotylo (Mart 2008), Viktor Diachkov (Ekim 2009). Ekim 2011’de güncellenecektir.

3. Etap (4 Kasım – Gündüz)
WRE – Orta Mesafe, Kurtkemeri, Belgrad Ormanı
Bu arazi koşulabilir ama küçük çöküntüler ve derin girintilerin alt kısımlarında küçük derelerin olduğu tepelik bir arazi. Parkurda 75 m’lik çıkışlar yer alabilir. Kaygan eğimler ve dikenli çalılar tehlikeli olabilir. Temel olarak meşe ağırlıklı bir ormandır.

Harita: Ölçek 1/10 000, eşyükselti 5 m, harita boyutu A4
Haritacı: Viktor Diachkov (Nisan 2011). Ekim 2011’de güncellenecektir.
4. Etap (4 Kasım – Gece)
Gece – Süpersprint, Kapalıçarşı
Çoğunlukla asfalt yollarda yapılacak olan yarışta yükseklik farkı yok denecek kadar az. İkinci katların kontrol tanımlarında belirtildiği, tarihi ve kültürel dokunun çarpıcı etkisinde yapılacak, unutulmaz bir yarış. Bu dokuya zarar vermemek için sadece spor ayakkabılara izin verilecektir. Metal veya çivili orienteering ayakkabılarına izin verilmeyecektir. Yarış gece yapılacağından kafa lambalarınızı getirmeyi unutmayın!
Harita: Ölçek 1/1 500, eşyükselti yok, harita boyutu А4
Haritacı: Direnç Azaz (2001), Stas Zolotareov (2003). Ekim 2011’de güncellenecektir.

5. Etap (5 Kasım)
Sprint, Tarihi Yarımada ve Sultanahmet
Antik İstanbul’un tarihi yarımada diye adlandırılan mekanında gerçekleştirilecek bir sprint. Çoğunlukla asfalt yollarda yapılacak olan yarışta yükseklik farkı 100 m kadar olabilir. Tarihi ve kültürel dokunun çarpıcı etkisinde yapılacak, unutulmaz bir yarış. Bu dokuya zarar vermemek için sadece spor ayakkabılara izin verilecektir. Metal veya çivili orienteering ayakkabılarına izin verilmeyecektir.
Harita: Ölçek 1/5 000, eşyükselti 5 m, harita boyutu А4

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.