EkonomiManşetTürkiye

Erdoğan: Ülkemizi darbe mahsulü mevcut anayasadan kurtaralım istiyoruz

0

Seçimlerin ardından kurulan yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında dün (14 Haziran) ikinci kez toplandı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi‘nde basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantı sekiz saat sürdü. Toplantı sonrası açıklama yapan Erdoğan, yeni anayasa tartışmalarına da değinerek, “Ülkemizi darbe mahsülü mevcut anayasasından hep birlikte kurtaralım istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, konuşmasında parlementer sistem tartışmalarının kapandığına vurgu yaparak “Türkiye’ye vakit ve enerji kaybettiren ne varsa tarih oldu. En büyük pay vatandaşlarımıza ait. Milletimiz 14 ve 28 Mayıs’ta iki kez ortaya koyduğu iradesiyle eski sisteme dönüş önerilerini reddetti. Parlamenter sistem tartışmaları bir daha açılmamak üzere kapandı. Bundan sonra hedeflerimize daha hızlı koşacağız. Proje ve planlarımızı daha kısa sürede hayata geçireceğiz” diye konuştu.

Muhalefete eleştirilerde bulunan Erdoğan, şunları söyledi:

“AKP’nin kırsal kesimlerden aldığı oyla kazandığını iddia edecek kadar ileri gittiler. Siz bu millete böyle hakaret ediyorsunuz, bu millet de size hak ettiğini veriyor. 14 Mayıs hıncını deprem bölgesindeki 28 Mayıs’ı da kırsaldaki vatandaştan çıkardılar. Vatandaşı 500 liraya oyunu satmakla itham etmenin hiçbir izahı yoktur. Altı okundan biri Halkçılık olan bir partinin genel başkanının bunu söylemesi, skandaldır.”

‘Ülkeyi mevcut anayasadan kurtaralım’

“Ülkemizi darbe mahsülü mevcut Anayasa‘sından hep birlikte kurtaralım istiyoruz” diye konuşan Erdoğan, “Türkiye artık bunu gerçekleştirebilecek siyasi atmosfere ulaşmıştır. 14 ve 28 Mayıs seçimleriyle, Türkiye artık yeni bir lige yükselmiştir. Türkiye’yi sivil bir Anayasa ile buluşturmak için çalışacağız” diye ekledi.

Asgari ücret, emekli maaşları, enflasyon

Erdoğan, “Ülkemize on yıllarca hizmet etmiş emeklilerimizi enflasyona ezdirmeyeceğiz. Temmuz ayı engelli ve engelli yakını aylığı ile yaşlı aylığı ödemesini erkene alıyor ve kardeşlerimizi sevindiriyoruz” dedi.

Asgari ücret komisyonunun çalışmalara başladığını aktaran Erdoğan, “Görüşmeler yapıcı şekilde ilerliyor. Memur artış oranlarıyla ilgili Meclis sürecini yakında başlatıyoruz. Tüm projelerimizi belli bir takvim çerçevesinde tek tek hayata geçireceğiz. İlgili kurumlara alanında temayyuz etmiş isimleri atadık. Ekonomimizi şahlandıracak kurmay kadromuzu kısa sürede oluşturduk” diye belirtti.

‘Kadınlar öncü rol oynamaya devam edecek’

Erdoğan, kadınların toplumdaki rolüne ve haklarına değinerek şunları söyledi:

“Muhalefetin seçim döneminde kadın hakları konusunda yaydığı iddiaların asılsız olduğunu gösterdik. Kadınlar, her alanda öncü rol oynamaya devam edecek. Türkiye Yüzyılı, ülkemiz kadınlarının omuzlarında yükselecek. Devletimizi güçlendirirken milletimizin refahını da artıracağız.”

‘Deprem bölgesindeki sanayi saha sayısı artırılacak’

Yeni dönemde önceliğin depremden etkilenen 11 ilin kalkındırılması olduğunu aktaran Erdoğan, “61 milyar nakdi yardım yaptık, depremzedelerimizi bir an evvel evlerine kavuşturmak istiyoruz” dedi.

Depremde zarar gören OSB’ler ve fabrikaların hasar tespit taramalarının tamamlandığını belirten Erdoğan “Bölgede üretim çarklarının yeniden dönmesi için bir adım daha atıyoruz. 2430 hektarlık alanda 11 yeni alanı daha sanayi sahası ilan ediyoruz. Deprem sonrasında ilan edilen sanayi sahası sayısını 18’e yükseltiyoruz” ifadelerini kullandı.

More in Ekonomi

You may also like

Comments

Comments are closed.