İki eski Sırp subaya ömür boyu hapis

Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi’nde Srebrenitsa Katliamı nedeniyle ömür boyu hapse mahkum edilen iki eski Sırp subayın cezası kesinleşti.

Hollanda’nın Lahey kentinde eski Yugoslovya’da işlenen savaş suçları için kurulan Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi’nde yargılanan iki eski Sırp subay, Srebrenitsa’daki soykırıma katıldıkları gerekçesiyle suçlu bulunmuştu.

8...

Sanıklar tarafından temyiz edilen kararın, mahkemenin üst merciinde de onaylandığı ve iki sanık hakkında verilen cezanın kesinleştiği bildirildi. Srebrenitsa Katliamı sırasında eski Bosnalı Sırp General Ratko Mladiç’in emrinde görev yapan üç eski başka subay hakkında insanlığa karşı suç işledikleri gerekçesiyle verilen 13, 18 ve 35 yıllık hapis cezaları da temyiz mercii tarafından onandı.

Dokuz yıldır görülen bu dava, Lahey’de Srebrenitsa ile ilgili şimdiye kadarki en kapsamlı dava olarak değerlendiriliyor. Bosna Savaşı sırasında Sırp birlikleri tarafından 1995 yılında Srebrenitsa’da yaklaşık 8 bin Müslüman erkek öldürülmüştü. Srebrenitsa Katliamı’nın baş sorumlusu olarak görülen Ratko Mladiç ise Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi’nde yargılanmaya devam ediyor.

Katliam, İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra Avrupa topraklarında yaşanan en büyük insanlık dramı olarak görülüyor.

(Deutsche Welle Türkçe)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR