Kanal İstanbulDoğa MücadelesiManşet

İki deniz arasında kanal değil yürüyüş olur

0

Kanal İstanbul projesine karşı çıkan birey ve kurumların oluşturduğu Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu “İki deniz arasında kanal değil yürüyüş olur” sloganıyla gerçekleştirdiği yürüyüşlerin ikincisini düzenliyor.

12 Temmuz Pazar günü gerçekeleşecek yürüyüş 14.30’da Küçükçekmece Tarihi Köprü‘de basın açıklamasıyla başlayacak ve Yarımburgaz Mağaraları’nda son bulacak.

Koronavirüs tedbirleri alınacak

Koordinasyon tarafından yapılan çağrıda yürüyüş boyunca koronavirüs tedbirlerine uyulacağı belirtilerek “Fiziksel mesafemize ve maske takmaya dikkat edeceğimiz yürüyüşümüzün belirli noktalarında sağlıkçı arkadaşlarımız tarafından ateş ölçümü yapılacaktır” denildi.

‘Kanal projesi salgına rağmen devam ediyor’

Yapılan çağrıda “Kanal projesi salgına rağmen iptal edilmiyor. Bu katliam projesine ayrılacak para Covid-19 ile mücadeleye ayrılabilirdi ancak iktidar sermayedarların karını düşündüğü için salgın boyunca alelacele plan düzenlemeleri yaptı” dedi.

Kanalın bir rant projesi olduğunu söylemeye devam edeceklerini söyleyen Koordinasyon “Pandemi öncesi başladığımız ‘İki deniz arasında kanal olmaz yürüyüş olur’ etkinliklerine bu defa kanalın yok edeceği mahallelerin içinden geçerek yeni bir rota ekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Yürüyüş hakkındaki detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

You may also like

Comments

Comments are closed.