İki deniz arasında kanal değil yürüyüş olur

Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu, pandemi öncesi başlattığı kanal güzergahındaki yürüyüşlere 12 Temmuz Pazar günü yeni rotasıyla devam ediyor.

Kanal İstanbul projesine karşı çıkan birey ve kurumların oluşturduğu Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu “İki deniz arasında kanal değil yürüyüş olur” sloganıyla gerçekleştirdiği yürüyüşlerin ikincisini düzenliyor.

12 Temmuz Pazar günü gerçekeleşecek yürüyüş 14.30’da Küçükçekmece Tarihi Köprü‘de basın açıklamasıyla başlayacak ve Yarımburgaz Mağaraları’nda son bulacak.

Koronavirüs tedbirleri alınacak

Koordinasyon tarafından yapılan çağrıda yürüyüş boyunca koronavirüs tedbirlerine uyulacağı belirtilerek “Fiziksel mesafemize ve maske takmaya dikkat edeceğimiz yürüyüşümüzün belirli noktalarında sağlıkçı arkadaşlarımız tarafından ateş ölçümü yapılacaktır” denildi.

‘Kanal projesi salgına rağmen devam ediyor’

Yapılan çağrıda “Kanal projesi salgına rağmen iptal edilmiyor. Bu katliam projesine ayrılacak para Covid-19 ile mücadeleye ayrılabilirdi ancak iktidar sermayedarların karını düşündüğü için salgın boyunca alelacele plan düzenlemeleri yaptı” dedi.

Kanalın bir rant projesi olduğunu söylemeye devam edeceklerini söyleyen Koordinasyon “Pandemi öncesi başladığımız ‘İki deniz arasında kanal olmaz yürüyüş olur’ etkinliklerine bu defa kanalın yok edeceği mahallelerin içinden geçerek yeni bir rota ekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Yürüyüş hakkındaki detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

[İklim Masası] COP29 kararları zayıf: “Jeopolitik gelişmeler iklim eylemini yavaşlatıyor”

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen İklim Zirvesi’nde (tam adıyla 29....

[İklim Masası] İklim değişikliğine uyum için daha fazla finansman ayrılmalı

İklim değişikliği nedeniyle 2024, kaydedilen en sıcak yıl olmaya...

İstanbul’da trafik sıkışıklığı, ücretlendirilmesi ve toplumun desteği

Ekonomistler, çok uzun bir süreden beri dışsal maliyetlerin fiyatlandırma...

EN ÇOK OKUNANLAR