Türkiye

İHD ve Eğitim Sen’e polis baskını

0

Şanlıurfa’da yapılan operasyonda aralarında Eğitim Sen ve İnsan Hakları Derneği Başkan ve yöneticilerinin de bulunduğu 17 kişi gözaltına alındı. Operasyon kapsamında polis İHD ve Eğitim Sen şubelerinde arama yapıyor..

Şanlıurfa’da, daha önce ele geçirilen bir CD’den yola çıkan polis; PKK propagandası yaptıkları iddiasıyla Eğitim-Sen ve İnsan Hakları Derneği üyelerine yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda, aralarında Eğitim-Sen ve İnsan Hakları Derneği şube başkanlarının da bulunduğu 12’si öğretmen 17 kişi gözaltına alındı.

Terörle Mücadele Şubesi polisleri, 12 Haziran seçimleri sırasında İbrahim Halil D. isimli kişiyi TOKİ Lisesi’nde BDP destekli bağımsız milletvekili adayının isminin üzerine ‘evet’ mührü basılı oy pusulası ile yakaladı. Polis, gözaltına aldığı İbrahim Halil D.’nin yöneticisi olduğu Kürt Dili Araştırma ve Geliştirme Derneği (Kürdi-Der) binasında arama yaptı. Yapılan aramada polis, Suruç İlçesi’nde BDP tarafından kurulan çözüm çadırında çekildiği saptanan bir CD’ye incelemek üzere el koydu.

Gözaltı işlemlerini tamamlayan polis, saat 09.00 sıralarında başkanları yakalanan İHD ile Eğitim-Sen şubesinde de arama başlattı. Polisin çevresinde geniş güvenlik önlemi aldığı iki binada Terörle Mücadele Şubesi polisleri tarafından yapılan ve halen devam eden aramalarda çok sayıda Öcalan posteri ile örgütsel olabileceği ifade edilen dokümana el konuldu. Yapılan aramalar sırasında, gözaltında tutulan şube başkanı Halit Şahin de, Eğitim-Sen şube binasına getirildi. Gazetecilerin sorularını yanıtsız bırakan Şahin, polis gözetiminde yapılan aramalara nezaret etti.

Gözaltına alınan 17 kişinin Terörle Mücadele Şubesi’nde sorgulanmasına başlanırken, polisin Eğitim-Sen ve İnsan Hakları Derneği şubelerinde başlattığı aramalar devam ediyor.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.