ManşetTürkiye

İçişleri Bakanı Altınok, “Güvenlik zafiyeti olduğunu düşünmüyorum!”

0

İçişleri Bakanı Selami Altınok, Adalet Bakanı Kenan İpek ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ankara’da Barış Mitingi öncesinde meydana gelen patlamaya ilişkin açıklama yaptı. Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, açıklamasında 86 kişinin hayatını kaybettiğini duyururken İçişleri Bakanı Altınok, mitinge ilişkin bir güvenlik zafiyeti olmadığını savundu.

50

İçişleri Bakanı Altınok “Gerek menfur saldırının olduğu alanda güvenlik güçlerimiz gerekli önlemler alınmıştı. Sıhhiye’de bariyerleme yapılan alanda gerekli işlemler acılar yapılacaktı. Maalesef acımız büyük. Ölen vatandaşlarımızla alakalı Sağlık Bakanımız açıklama yapacak. Sayın Başbakanımızın da gerekli açıklamaları yapacağını iletmek istiyorum. Tekrar başımız sağolsun. Adli boyutla ilgili işlemler yapılıyor. Bilgiler netleştikten sonra paylaşmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu’nun ise:

“Bedeli ağır olan, kaybımızın ağır olduğu ve son derece haince ve profesyonelce organize edildiği anlaşılan bir terör eylemiyle muhatap olduk. Milletimizin başı sağolsun. Başsağlığı, sabırlar diliyorum. Sağlık Bakanlığı olarak bize çağrının 10:04-10:05 itibariyle, 10:08’de ambulanslarımız harekete geçmiş ve 11 itibariyle olay yerinde 21 ambulansımız ekipleriyle vakalara ulaşmıştı. Olay  anında da barış mitingi dolayısıyla olay yerinden bizim dört ambulansımız olay yerindeydi. İlk andan itibaren müdahale ettiler. İlk andan itibaren dinamik bir müdahale var ama eylemin büyüklüğü iki ayrı noktada patlamanın olması ve olağanüstü panik ortamı hem kayıplarımızın çoğalması, hem de yaralılarımızın hızla hastaneye ulaşmasında belki aksamalar da olabilir ama dinamik bir ekip çalışması yapılmıştır.” dedi.

Ortak basın açıklamasının soru cevap bölümünde bir gazetecinin “Güvenlik zaafından söz ediliyor. İstifa etmeyi düşünüyor musunuz?” sorusu üzerine İçişleri Bakanı şu yanıtı verdi:

“Güvenlik açıklığıyla ilgili hiçbir şey söz konusu değildir. Miting Sıhhiye Meydanı’ndadır ve çevresinde arama yapılacaktır. Ankara emniyetimiz mekan ve zemin aramalarını yapmıştır. Güvenlik zafiyeti olduğunu düşünmüyorum.”

(T24)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.