ManşetSağlıkTürkiye

İBB, Hamidiye Su ile ilgili iddialara yanıt verdi: Denetimler yapıldı

0

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, (İBB) İBB’ye ait Hamidiye Su‘ya taşeron olarak dolum yapan şirketin, Şile‘deki doğal kaynaklardan su aldığı, kaynak sular yetmeyince de kuyu suyunu kullanmaya başladığı yönündeki haberlere cevap verdi.

İBB, söz konusu firmadan 12 ay kaynak suyu tedariği yapıldığını, bu süre zarfında da uygun üretim yapılıp yapılmadığı ilişkin Sağlık Bakanlığı ve İstanbul Valiliği tarafından denetimlerin yapıldığı kaydedildi.

Sabah Gazetesi “Kuyu suyunu vatandaşa ‘Hamidiye Su’ diye satmışlar” başlığıyla yayımlanan haberde, Şile’de bulunan bir kuyudan alınan suyun “Hamidiye Su” markasıyla satıldığı, İBB’ye ait Hamidiye Su’ya taşeron olarak dolum yapan şirketin, Şile’deki doğal kaynaklardan su aldığı, kaynak suları yetmeyince kuyu suyunu kullanmaya başladığı iddia edilmişti.

‘Denetimler yapıldı’

İBB tarafından yapılan açıklamada, son zamanlarda basında ve sosyal medyada, “Kemer Su İşletmeleri Sanayi ve Ticaret Ltd.Şti.” ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) iştiraki HAMİDİYE A.Ş arasındaki iş ilişkisine dair yanlış haberler ve yorumların yer aldığı belirtildi ve şunlar söylendi:

HAMİDİYE AŞ, 01.07.2020- 01.07.2021 tarihleri arasında talepleri karşılamak için söz konusu firmadan fason kaynak suyu tedariki yapmıştır. Firma, yönetmelik gereği su üretimi yapmadan önce, İstanbul Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü’nden ‘Kaynak Suyu Üretim İzni’ni almıştır.

Uygun üretim yapılıp yapılmadığı, 3 ayda bir İstanbul Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü’nce; yılda bir kez de Sağlık Bakanlığı’nca kontrol edilmiştir. Uygunluk raporları alınmıştır. Sözleşme süresince teftişler, 25/06/2021 tarihine kadar eksiksiz yapılmıştır. Firmadan su alımına dair sözleşme süresi, 01.07.2021 tarihinde bitmiştir. HAMİDİYE AŞ, bu tarihten sonra bahsi geçen firmadan su satın almamıştır.”

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.