İBB, Hamidiye Su ile ilgili iddialara yanıt verdi: Denetimler yapıldı

Şile'de bulunan bir kuyudan alınan suyun 'Hamidiye Su' markasıyla satıldığı, İBB'ye ait Hamidiye Su'ya taşeron olarak dolum yapan şirketin, Şile'deki doğal kaynaklardan su aldığı ve kaynak suları yetmeyince de kuyu suyunu kullanmaya başladığı iddia edilmişti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, (İBB) İBB’ye ait Hamidiye Su‘ya taşeron olarak dolum yapan şirketin, Şile‘deki doğal kaynaklardan su aldığı, kaynak sular yetmeyince de kuyu suyunu kullanmaya başladığı yönündeki haberlere cevap verdi.

İBB, söz konusu firmadan 12 ay kaynak suyu tedariği yapıldığını, bu süre zarfında da uygun üretim yapılıp yapılmadığı ilişkin Sağlık Bakanlığı ve İstanbul Valiliği tarafından denetimlerin yapıldığı kaydedildi.

Sabah Gazetesi “Kuyu suyunu vatandaşa ‘Hamidiye Su’ diye satmışlar” başlığıyla yayımlanan haberde, Şile’de bulunan bir kuyudan alınan suyun “Hamidiye Su” markasıyla satıldığı, İBB’ye ait Hamidiye Su’ya taşeron olarak dolum yapan şirketin, Şile’deki doğal kaynaklardan su aldığı, kaynak suları yetmeyince kuyu suyunu kullanmaya başladığı iddia edilmişti.

‘Denetimler yapıldı’

İBB tarafından yapılan açıklamada, son zamanlarda basında ve sosyal medyada, “Kemer Su İşletmeleri Sanayi ve Ticaret Ltd.Şti.” ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) iştiraki HAMİDİYE A.Ş arasındaki iş ilişkisine dair yanlış haberler ve yorumların yer aldığı belirtildi ve şunlar söylendi:

HAMİDİYE AŞ, 01.07.2020- 01.07.2021 tarihleri arasında talepleri karşılamak için söz konusu firmadan fason kaynak suyu tedariki yapmıştır. Firma, yönetmelik gereği su üretimi yapmadan önce, İstanbul Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü’nden ‘Kaynak Suyu Üretim İzni’ni almıştır.

Uygun üretim yapılıp yapılmadığı, 3 ayda bir İstanbul Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü’nce; yılda bir kez de Sağlık Bakanlığı’nca kontrol edilmiştir. Uygunluk raporları alınmıştır. Sözleşme süresince teftişler, 25/06/2021 tarihine kadar eksiksiz yapılmıştır. Firmadan su alımına dair sözleşme süresi, 01.07.2021 tarihinde bitmiştir. HAMİDİYE AŞ, bu tarihten sonra bahsi geçen firmadan su satın almamıştır.”

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR