KadınManşet

İ.E’ye cinsel saldırıyla suçlanan Musa Orhan için yakalama kararı

0

Siirt Başsavcılığı, uzman çavuş Musa Orhan’ın cinsel saldırısına uğradıktan sonra intihar girişiminde bulunan ve 33 gün sonra hayatını kaybeden İ.E. ile ilgili olarak açıklama yaptı. Soruşturmanın 7 Temmuz’da başlatıldığı belirtilen savcılık açıklamasında “Yargılamayı yapacak mahkemeden şüphelinin tutuklanması talep edilmiştir. Mahkemenin başsavcılığımızın talebi hakkında karar vermesi beklenmekte olup yargılama süreci devam etmektedir” denildi.

Bu açıklamadan kısa bir süre sonra Siirt 1. Ağır Ceza Mahkemesi Musa Orhan  hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkardı.

Kamu davası açıldı

Siirt Başsavcılığı’nın açıklamasında,  soruşturma kapsamında mağdur ve şüphelinin iddia ve beyanları doğrultusunda tüm delillerin toplandığı ve titizlikle değerlendirildiği belirtilerek, “Şüpheli 17.07.2020 tarihinde tutuklama istemiyle Siirt Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmiş, şüpheli hakkında adli kontrol verilmiştir.” ifadeleri kullanıldı. 

27 Temmuz’da şüpheli hakkında “nitelikli cinsel saldırı” suçundan iddianame tanzim edilerek kamu davası açıldığı kaydedilen açıklama, “Mahkemenin başsavcılığımızın talebi hakkında karar vermesi beklenmekte olup yargılama süreci devam etmektedir” sözleriyle sona erdi. 

İ.E, bugün sabaha karşı saat 03.00’da geniş güvenlik önlemleri altında, hiç kimsenin katılmasına izin verilmeyerek Batman Asri Mezarlığı‘na defnedilmişti.  

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.