ManşetKadın

İ.E, sabaha karşı tek başına defnedildi

0

Uzman çavuş Musa Orhan’ın cinsel saldırısına uğradıktan sonra  intihar girişiminde bulunan ve dün vefat eden 18 yaşındaki İ.E, bugün sabaha karşı tek başına toprağa verildi. 16 16 Temmuz’da intihar girişiminde bulunan İ.E, 33 gün boyunca hastanede direnmişti. Bıraktığı mektupta Orhan’ın cinsel saldırısına uğradığını anlatması üzerine ailesi şikayette bulunmuş; aynı gün gözaltına alınan Musa Orhan, Adli Tıp Kurumu’nun İ.E.’nin cinsel saldırıya uğradığını gösteren raporuna rağmen serbest bırakılmıştı. 

Jiyan Haber‘in aktardığına göre, cenazesi otopsi gerekçesiyle 16 saat bekletilen İ.E. bugün sabaha karşı 03.00’te Asri Mezarlık’ta toprağa verildi. Mezarlık çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, cenaze için Batman’a giden HDP Diyarbakır Milletvekilleri Semra Güzel, Remziye Tosun, Siirt Milletvekili Sıddık Taş, HDP Batman il örgütü üyeleri ile yurttaşların mezarlığa girmeleri polis tarafından engellendi.

Polis, milletvekilleri ve yurttaşlar ile İ.E’nin yakınlarının bir araya gelmemesi için aile üyelerini mezarlığın arkasına kepçe ile açılan yoldan çıkarıp İ.E.’nin mezarının başına götürdü. Duruma tepki gösteren milletvekilleri “Hukuksuzca uygulamaları yapanlar gün gelecek hesap verecekler” dedi.

Babası: Türkiye sessiz kalmasın

İ.E’nin babası Fuat E. ise kızının yaşadıklarını Cumhuriyet’ten Mehmet Kızmaz‘a anlattı. Musa Orhan’ın, arkadaş olduğu kızını evlilik vaadiyle kandırdığını ve dört gün alıkoyduğunu söyleyen Fuat E., kızının intihar girişiminden bir hafta önce savcılığa şikayette bulunduklarını da söyledi.

Kızı intihar girişiminde bulunmadan bir hafta önce savcılığa şikâyette bulunduklarını söyleyen Fuat E. “Kızım yoğun bakımda olduğu hastanedeki sağlık görevlileri, son üç gündür ne bana ne de annesine kızımı gösterdiler. Doktor, ‘Savcılığa, Emniyet’e kime giderseniz gidin, isterseniz şikâyet edin kesinlikle gösteremeyiz’ dedi.”

Fuat E., “Kendimden, Türkiye Cumhuriyeti’nden utanıyorum. Türkiye sessiz kalıyor. Beni hiçbir Allah’ın kulu sormadı. Binlerce mağdur var. Böyle olayların üstü örtülmesin. Adalet istiyorum” diye konuştu.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.