DünyaManşet

Hüsnü Mübarek: “Mısır topraklarında öleceğim”

0

Hüsnü Mübarek biraz önce devlet televizyonunda bir konuşma yaptı ve önümüzdeki seçimlerde tekrar başkan adayı olmayacağını söyledi.

Konuşmasına “Bugün hizmetinizde olan Hüsnü Mübarek, Mısırlılara uzun süre hizmet etmekten onur duyuyor, Mısır topraklarında öleceğim” diyerek başlayan Mübarek, “bütün hayatımı  Mısır halkına hizmet ederek harcadım, ama şu anda kariyerime son vermeye tamamen hazırım” dedi.

Görevine devam edeceğini söyleyen Mübarek kalan birkaç ayında iktidarı devretmek için çalışacağını söyledi.

Mısır’daki bütün politik güçlerle, işçiler ve müslümanlarla, yaşlılar ve gençlerle görüşmeye hazır olduğunu söyleyen Mübarek, başkan yardımcısının siyasi gruplarla görüşeceğini söyledi.

Konuşmasında kundaklama, yağmalama gibi olaylara değinerek istikrarsızlığın neden olduğu olaylara engel olmak için çalışacağını söyleyen Mübarek böylece görevini göstericilerin istediği gibi hemen bırakmayacağını ve Tunus diktatörü Bin Ali gibi ülkeyi terk etmeyeceğini vurgulamış oldu.

Kahire’de Tahrir meydanını ve İskenderiye, Süveyş gibi şehirlerdeki meydanları dolduran ve Mübarek’in konuşmasını göstericiler dikkatle dinleyen protestocular konuşma biter bitmez Mübarek’in hemen gitmesini talep eden sloganlar atmaya devam ettiler.

Bugün ülke çapında yaklaşık 2 milyon kişiye yakın insanın katıldığı gösteriler sürüyor.

(Yeşil Gazete)

Al Jazeera ve The Guardian’dan derlenmiştir.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.