ManşetTürkiye

Hrant Dink’in katili Samast’ın Samsun Emniyeti görüntüleri 9,5 sene sonra ortaya çıktı!

0

Gazeteci Hrant Dink’in katili Ogün Samast’ın yeni görüntüleri ortaya çıktı.

Hükümete yakınlığıyla bilinen Kanal 24 tarafından servis edilen görüntülerde Samast yanında birkaç kişiyle birlikte Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’nin çay ocağında olduğu görülüyor.

39

Dink cinayetinin ardından çıkan ilk görüntülerde de Samast’ın elinde bayrakla fotoğraflarının bulunması tartışma yaratmıştı.

Yeni görüntülerde de Dink’in katilinin yanındaki kişiler, Samast’a, “Güzel bir poz ver lan! Hem de gülerek ver! Hadi güzel bir poz ver” diyerek fotoğraflarını çekiyor.

https://youtu.be/hgV5xSVB51I

Samast’a cinayet öncesi nereye gittiği ve ne yaptığı sorulurken, aynı takım elbiseli şahıs, “Aslanım benim, aferin Ogün” diyor

‘Çıkardım silahımı, vurdum’

Dink’in öldürüldüğü anın videosu izletilen Samast, cinayet anını ise, “İki üç gün pusuya yattım, çıkardım silahımı, vurdum. Gittim bekledim kapısının önünde, geldim vurdum” diye anlatıyor.

Bu esnada Samast’ın yanındaki jandarma görevlisine bir telefon geliyor. Telefonu yanıtlayan bir şahıs ise, “Ramazan abi olabilir mi?” diyor.

Önceki günlerde ise hükümete yakınlığıyla bilinen A Haber, cinayetin işlendiği güne ait görüntüleri servis etmişti. Görüntülerde Dink cinayeti öncesi bölgede sivil giyimli rütbeli askerlerin keşif yaptığı öne sürülmüştü.

Darbe girişiminin ardından Dink cinayeti soruşturması hız kazanmıştı

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Dink cinayetiyle ilgili gözaltı ve tutuklamalar hız kazanmıştı.

Soruşturma kapsamında Albay Ali Barış S. ile birlikte bugüne kadar toplam 10 kişi tutuklandı: Jandarma görevlisi uzman çavuş Abdullah Dinç, eski uzman jandarma Yusuf Bozca, dönemin Trabzon Jandarma İstihbarat Şube Müdürlüğü görevlilerinden Ergün Yorulmaz, eski astsubay Emre Cingöz, Trabzon Emniyet İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde görevli  Volkan Şahin, Şeref Ateş, Okan Şimşek, Hüseyin Yılmaz ve Gazi Günay.

 

(Diken, Kanal 24, Vtr Haber)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.