ManşetSivil Toplum

Hrant Dink’in adı Bakırköy’de, yaşadığı semtte

0

Bakırköy Belediyesi, Hrant Dink’in adının Bakırköy’de bir sokağa verilmesi için harekete geçti.

Agos’tan Uygar Gültekin’in haberine göre aralarında Nurhan Çetinkaya’nın da bulunduğu CHP’li Bakırköy Belediyesi Meclisi üyeleri, Meclis Başkanlığı’na bu konuda bir önerge sundu. Kabul edilen önerge, gerekli çalışmaların yapılması için imar ve harita komisyonlarına gönderildi. Komisyonların çalışmalarının ardından, Dink’in adının hangi sokağa verileceği tespit edilecek ve konu yeniden Belediye Meclisi’nin onayına sunulacak. Mecliste onaylanması beklenen değişiklik, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) onayına sunulacak. Belediye, konuyla ilgili olarak Dink ailesiyle de görüşecek.

6 hrantdinkcadde...

İlçe belediyelerinin sokak adlarının değiştirilmesine ilişkin kararları, İBB’nin onayına sunuluyor. Daha önce Şişli Belediyesi, Osmanbey’de bir sokağa Hrant Dink adının verilmesini istemiş, ancak Büyükşehir Belediyesi bu değişikliği reddetmişti. Bakırköy Belediyesi, böyle bir engelle karşılaşması durumunda ‘kültür merkezi’ formülünü devreye sokarak, Belediye’ye ait bir kültür merkezine Dink’in adını verecek.

Nurhan Çetinkaya, bu konuda Belediye’de görüş birliği olduğunu söyledi. Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun da çalışmayı desteklediğini belirten Çetinkaya, “Biz çalışmalarımızı yapacağız ancak İBB’nin de onayı gerekli. Onay çıkmaması durumunda Bakırköy Belediyesi’ne ait bir kültür merkezine Hrant Dink ismini vereceğiz. Bu çalışmayı çok önemsiyoruz” dedi.

(Agos)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.