Hrant Dink Vakfı’ndan Uluslararası Nefret Söylemi ve Ayrımcılık Konferansı

İki gün sürecek konferansta ayrımcılığın siyasi ve toplumsal boyutlarına dair kavramsal tartışmalardan İstanbul Sözleşmesi’ne, eğitimde yaşanan ayrımcılık örneklerinden pandemi döneminde sosyal medyada yer alan nefret söylemine pek çok konu başlığı ele alınacak.

Hrant Dink Vakfı tarafından düzenlenen Uluslararası Nefret Söylemi ve Ayrımcılık Konferansı 11-12 Aralık tarihlerinde çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek.

Konferansa hem Türkiye hem de yurt dışında söylem, medya, ayrımcılık, ırkçılık, toplumsal cinsiyet, mülteciler, azınlıklar ve insan hakları alanında faaliyetler yürüten uzmanlar ve akademisyenler katılacak.

‘Ortak bir tartışma zemini’

İki gün sürecek konferansta ayrımcılığın siyasi ve toplumsal boyutlarına dair kavramsal tartışmalardan İstanbul Sözleşmesi’ne, eğitimde yaşanan ayrımcılık örneklerinden pandemi döneminde sosyal medyada yer alan nefret söylemine pek çok konu başlığı ele alınacak.

Hrant Dink tarafından yapılan çağrıda “Sivil toplum temsilcilerinin, akademisyenlerin, hukukçuların, meslek örgütlerinin, medya çalışanlarının ve gazetecilerin bir araya geleceği çevrimiçi konferansın, mevcut durumu anlamak, yeni akademik çalışmalara ve mücadele yöntemlerine dair ortak bir tartışma zemini olmasını amaçlıyoruz” denildi.

Etkinlik hakkında daha fazla detay almak için burayı konferansa katılım formu için ise burayı doldurabilirsiniz.

Konferans programı

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR