ManşetTürkiye

Hrant Dink Vakfı’na ölüm tehdidi davası: Bir sanığın cezai ehliyeti var

0
Fotoğraf: AA

Hrant Dink Vakfı avukatına ve Rakel Dink‘e yönelik ölüm tehdidi içeren e-posta gönderilmesine ilişkin iki sanığın yargılandığı davanın duruşması İstanbul 56’ncı Asliye Ceza Mahkemesi‘nde görüldü.

Tutuksuz sanıklardan H.A.’ya zincirleme şekilde imzasız mektupla veya özel işaretlerle tehdit suçundan yedi buçuk yıldan 26 yıl üç aya kadar; ikinci sanık E. B. için ise aynı suçtan iki buçuk yıldan sekiz yıl dokuz aya kadar hapis cezası istenmişti. Sanıklar ise psikolojik sorunları olduğunu iddia etmişti.

Bir sanığın cezai ehliyeti tam

Agos’un aktardığına göre davanın 24 Şubat günü görülen duruşmasına sanık H.A. avukatları ve Vakıf avukatları katıldı. Hakim, taraflar arasında uzlaşma sağlanamadığını tutanağa geçirdi.

Hakim, Adli Tıp Kurumu’nun H. A. için cezai ehliyetinin tam olduğu raporunu verdiğini ancak E. B. hakkında raporun düzenlenemediğini söyledi. Sanık H. A. savunmasında “Ben dört ay tutuklu kaldım, cezamı çektim” dedi.

Duruşma ertelendi

Sanık avukatı da müvekkilinin suç kastı olmadığını ileri sürerek beraat talep etti. Vakıf avukatları, gelen yazıya karşı beyanda bulunmak için süre talebinde bulundu.

Mahkeme, E. B.’nin cezai ehliyetinin olup olmadığı konusunda adli tıp raporu alınması için ilgili kolluk birimine müzekkere yazılmasına, sanık bulunamazsa rapor alınması için yakalama emri düzenlenmesine karar verdi. Vakıf avukatlara süre verilmesine hükmeden mahkeme, duruşmayı erteledi.

Neler yaşandı?

Hrant Dink Vakfı 29 Mayıs’ta yaptığı duyuruyla e-mail yoluyla gelen bir ölüm tehdidini kamuoyuyla paylaşmıştı. Duyuruda “Tehdit, Hrant Dink Vakfı’nı “kardeş masalları” anlatmakla itham ediyor, ülkeyi terk etmemizi talep ediyor, Rakel Dink’i ve avukatımızı ölümle tehdit ediyor” denilmişti. Vakıf, 30 Mayıs tarihinde ikinci bir tehdit mesajı aldığını söylemişti.

Bunun üzerine H. A. Konya‘da gözaltına alınarak İstanbul‘a getirilmiş; E. B. ise İstanbul’da yakalanarak gözaltına alınmıştı. Savcılık karşısına çıkarılan iki kişi hakkında tutuklama kararı verilmişti. Sanıklar daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırkılmıştı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.