Kültür-Sanat

House gidici

0

ABD’de 2004’ten beri yayında olan House MD dizisinin bu yaza doğru yayınlanacak son bölümünün ardından bitirileceği açıklandı. Bu durumda House MD, 8 sezonun sonunda ekranlara veda etmiş olacak.

Yayınlandığı tarihten beri ABD’de gelmiş geçmiş en büyük televizyon olaylarından biri haline dönüşen House MD dizisinin Türkiye’den ve özellikle internet üzerinden de bir çok izleyicisi var. Başrolünde ingiliz oyuncu, yazar ve müzisyen Hugh Laurie’nin “son derece nev-i şahsına münhasır” bir dahi doktoru canlandırdığı dizi kurgu, oyunculuk, çekim ve müzikleriyle dört-dörtlük olarak nitelendiriliyor. Ünlü sinema-televizyon sitesi imdb.com’da da 10 üzerinden 8.7’lik puanıyla en üst sıralarda olan dizide teşhisi konamayan hastaların dertlerinin dahi doktor ve ekibi tarafından bulunma süreci yan hikayeler ve dramatik bir hikayeyle anlatılıyor.

Dizin baş kahramanını canlandıran Hugh Laurie de diziyle birlikte ABD’nin en çok tanınanlarından biri haline geldi. 90’lı yıllarda İngiltere’de parodiler ve skeçler yapan sanatçının iki tane romanı, bir blues albümü, Band from TV adında bir gönüllü hayır konserleri veren müzik grubu bulunuyor. Hugh Laurie muhteşem oyunculuğu, karizması ve canlandırdığı karakterin anti-kahraman özelliklerini çok iyi yansıtmasıyla beğeni topluyor.

Dizinin geçen sonbahardan beri reytingleri düşmeye başlamıştı. Yüksek bütçesiyle birlikte bu durumun dizinin sona erdirilmesine neden olduğu söyleniyor.

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.