DünyaManşet

Hong Kong’ta polisin eylemciyi vurma anları yayınlandı

0

Hong Kong’ta Haziran ayından bu yana gerçekleşen hükümet karşıtı gösterilerde polis bu sefer bir eylemciye ateş açtı.  Polisin siyah tişörtlü bir göstericiye ateş ettiği anlar Facebook’dan canlı yayın yapan protestoculardan birinin kamerasına yansıdı. Yerel basın tarafından da yayınlanan görüntülerde bir protestocuyu durdurmaya başaramayan polis memurunun kalabalığa doğru üç el ateş ettiği görülüyor.

Ateş açılması sonucu bir protestocunun çok yakın mesafeden vurulup devrilirken, bir başka protestocu da yere düşüyor.  İkinci protestocunun vurulup vurulmadığıyla ilgili bir bilgi ise yer almıyor. Görüntülere göre yakın mesafeden vurulan protestocu yerde yatarken kelepçeleniyor, bilinci açıldıktan sonra kaçmaya çalışsa da kısa süre içinde yakalanıyor.

Vurulan üçüncü protestocu

Hong Kong’ta beş ayı aşkın süredir devam eden gösterilerde polis şiddeti çok fazla konuşuluyordu. Gösterilerin başlangıcından itibaren yaklaşık 3 bin kişi gözaltına alındı, yüzlerce kişi yaralandı. Son yaşanan olayla birlikte polisin vurduğu kişi sayısı üçe yükseldi. 1 Ekim’de 18 yaşında bir öğrenci göğsünden, 4 Ekim’de ise 14 yaşında bir çocuk bacağından vurulmuştu.

South China Morning Post‘un haberine göre polis şefi vurma olayıyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada göstericinin polisin silahını almaya çalıştığını iddia etti ve ateş açan polis memurunun bunun üzerine hareket ettiğini söyledi.

Polisin yaptığı açıklamada vurulan protestocu hakkında bir ifadelendirme yer almazken, Hong Kong TV kanalı Cable TV göstericinin ameliyat edildiğini ve durumunun stabil olduğunu aktardı. South China Morning Post ise vurulan protestocunun durumunun kritik olduğunu aktardı.

Af Örgütü: Orantısız şiddetin kanıtı

Olaya ilişkin Uluslararası Af Örgütü (Amnesty International) bir kınama açıklaması yayınladı. Hong Kong’ta yaşanan olayın “orantısız şiddetin en net kanıtı” olduğu söylendi.

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.