Türkiyeİfade ÖzgürlüğüManşet

Ses Kocaeli Gazetesi’ne silahlı saldırı

0

Kocaeli merkezli Ses Kocaeli Gazetesi‘ne sabaha karşı saat 05.00 sularında silahlı saldırı düzenlendi.

Sabah 05.00 sularında gazetenin ana giriş kapısına araçla gelen saldırganlar, gazeteye 9 el ateş ettikten sonra kaçarak uzaklaştı. Gazete, saldırının güvenlik kameralarından görüntülendiğini belirtti.  

Yaralanan olmadı

Gazeteye gelen polis ve olay yeri inceleme ekipleri binanın giriş ve çıkışlarında detaylı inceleme yaptı.Saldırıda yaralanan olmazken maddi hasar olduğu belirtildi. Gazete olayla ilgili olarak “Bu çirkin ve küstah saldırının faillerinin biran önce ortaya çıkmasını ve ucu kime dokunursa dokunsun olayın aydınlatılmasını Kocaeli polisinden bekliyoruz” dedi.

Çiğit: Bizden özellikle iktidar çok şikayetçi

Kocaeli Ses Gazetesi yayın yönetmeni İsmet Çiğit ise yaptığı yazılı açıklamada polise verdiği ifadede şu bilgileri paylaştığını belirtti:

Bu kentte, mevcut iktidar aleyhinde yazı yazan, yapılan yanlışları haber yapan ve eleştiren tek yerel medya olarak SES Kocaeli kaldı. Benim yazdığım yazıların altındaki yorumlara bakarsanız, her gün ne kadar çok tehdit aldığımızı zaten görürsünüz.

Tek tek isim vererek kimseyi suçlayamam. Ama, Büyükşehir makam odalarında, AKP teşkilat binalarında hergün bizim dedikodumuzun yapıldığını, bize küfür edildiğini, bizden özellikle iktidarın çok şikayetçi olduğunu biliyoruz. Bu durumdan bazı gençler kendilerine görev çıkartmış, işgüzarlık yapmaya, göz dağı vermeye kalkmış olabilirler diye düşünüyorum.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.