DünyaManşet

Hollanda Ekonomi ve İklim Bakanlığı’na Türkiyeli Dilan Yeşilgöz atandı

0
Türkiye kökenli politikacı Dilan Yeşilgöz, Hollanda’da Ekonomi ve İklim bakanlığına atandı. Görevini, ‘tükenmişlik sendromu’ nedeniyle geçici  olarak bıraktığını açıklayan Ekonomi ve İklim Bakanı Bas van’t Wout‘un yerine Yeşilgöz ile birlikte Dış İşleri Bakanı Stef Blok atandı.

Liberal sağcı Özgürlük ve Demokrasi için Halk Partisi (VVD) tarafından bugün yapılan açıklamaya göre, Ekonomi Bakanlığı’nda Müsteşar olarak görev alacak olan 43 yaşındaki Dilan Yeşilgöz-Zegerius, iklim ve enerji politikalarından sorumlu olacak. Dış İşleri Bakanı Stef Blok’un ise ekonomik politika ve Groningen’deki deprem sorunundan sorumlu olarak görev yapacağı bildirildi.

2017 yılından bu yana milletvekilliği görevini yürüten Dilan Yeşilgöz, 15-17 Mart 2021 seçimlerinde Özgürlük ve Demokrasi için Halk Partisi (VVD)’den 5. sıradan tekrar milletvekili olarak seçilmişti. 1977 Ankara doğumlu olan  Yeşilgöz, 1981 yılında Hollanda’dan siyasi sığınma talebinde bulunan babasının ardından 1984 yılında annesi ve kız kardeşiyle birlikte Hollanda’ya gitti.

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.