Sivil Toplum

Hizbullah kitlesel eylem çağrısı yaptı

0

“Devlet, PKK ve Müslüman Kürtler” başlıklı yazıda kitlesel eylemler çağrısı yaparak şöyle denildi: “Laik güçlerin projelerine halel getirmeyecek bir tutum sergileme yerine doğrudan meydanlara inip Müslüman halkın geniş şekilde katılacağı kitlesel eylemlerle alternatif olarak ortaya çıkılmalıdır. Aksi takdirde ister özerklikle ister başka bir şeyle olsun Müslüman Kürtlerin içinde bulunmadığı, Müslüman Kürt halkının iradesinin yansımadığı her oluşum Kemalizm ve Saddamizm gibi Müslümanların geçmişte yaşadıkları zulmün bir benzerini yaşatacak. Henüz bir örgütken Müslüman Kürt halkına tahammül edemeyen Marksist örgüt, resmi bir güce ulaştığı zaman daha büyük zorbalıklara başvuracak. Zaten bu, PKK’nin mayasında ve tabiatında var olan bir özelliktir.”

Örgütün askeri kanat sorumlusu olduğu iddiasıyla tutukluyken tahliye edilen Hacı İnan da hakkında verilen tahliye kararını almak üzere Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne gitti. Çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan İnan, terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan’ın “Bunların bu şekilde bırakılması tesadüf değildir, bazı şeylerin hazırlığı yapılıyor olabilir. Solu bitirmek için milliyetçileri Kürtleri bitirmek için ise siyasal İslamı kullanıyorlar” sözleriyle ilgili sorulara da İnan, “Onu bak devlete söylüyor. Onu gidip devlete sorun” yanıtını verdi.

‘Halkın üzerinde terör estiriyor’

Hizbullah sanıklarının serbest bırakılmasına sert tepki gösteren BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, “Hukuk tam anlamıyla halkın üzerinde terör estiren bir aygıta dönüştü” diye konuştu.

(Cumhuriyet)

More in Sivil Toplum

You may also like

Comments

Comments are closed.