DünyaManşet

Hırvatistan depreminde ölenlerin sayısı yediye çıktı

0

Hırvatistan‘da dün öğlen saatlerinde meydana gelen 6.4 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı yediye ulaştı. Ülkenin orta kesimlerini etkileyen depremde en az 26 kişinin yaralandığı belirtildi.

Savunma Bakanı Tomo Medved yaptığı açıklamada, “Çok sayıda can kaybı var. Glina‘daki Majske Poljane kasabasında beş kişinin öldüğü bildirildi. Petrinja‘daki kızı da eklediğimizde bu sayı toplam altıya yükseliyor” dedi.

Kısa süre sonra yerel yetkililer, Petrinja’nın kuzeyindeki Nazine köyünde bir kilisede ceset bulduklarını ifade etti.

Altı kişinin durumu ağır

Şiddetli deprem, başkent Zagreb‘in güneydoğusundaki Petrinja’da büyük yıkıma sebep olmuştu. Polis, 20 kişinin hafif yaralandığını, altı kişininse durumunun daha ağır olduğunu bildirirken arama çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Hırvat Dağ Kurtarma Servisi, Petrinja’daki arama kurtama çalışmalarında şu ana kadar altı kişinin kurtarıldığını bildirdi.

Hükümetten olağanüstü toplantı

Hırvatistan hükümeti başkent Zagreb’de olağanüstü toplandı. Başbakan Andrej Plenkovic, toplantının ardından yaptığı açıklamada, yarın itibariyle hasar gören beldelere maddi yardım yapılacağını ifade etti ve depremde vefat edenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.

AA’nın aktardığına göre Plenkovic, “Yarın en çok zarar gören belediyelere toplamda yaklaşık 16 milyon Euro değerinde yardım gönderilecek. Tabii bu daha bir başlangıç. Depremden etkilenen vatandaşlarımızla dayanışma içerisindeyiz” dedi.

‘Kasabam tamamen yok oldu’

Meydana gelen depremin merkez üssü olan Petrinja’nın Belediye Başkanı Darinko Dumbovic yaptığı açıklamada, “Kasabam tamamen yok oldu, ölü çocuklar var. Burası Hiroşima gibi, kasabanın yarısı artık yok” diye konuştu.

Deprem Sırbistan, Bosna Hersek ve hatta Avusturya’nın başkenti Viyana‘da bile hissedildi.

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.