Dünyaİklim KriziManşet

Hindistan’da sel felaketi: En az 25 kişi yaşamını yitirdi

0
Fotoğraf: News18

Hindistan‘ın güneybatısında etkili olan sağanak yağış sonrasında meydana gelen sel felaketi ve toprak kaymaları neticesinde 25 kişi yaşamını yitirdi.

Kerala eyaletinin kıyı kesimlerinde cuma günü geç saatlerde başlayan yağmur sonucunda nehirler taşmış ve yolları su basmıştı.

Yetkililer AFP’ye verdikleri demeçte Idduki bölgesinde 11, Kottayam bölgesinde 14 kişinin cansız bedenine ulaşıldığı bilgisini paylaştı.

Kayıp sayısı belli değil

Kerala Başbakanı Pinarayi Vijayan, pazar günü yaptığı açıklamada binlerce kişinin tahliye edildiğini ve en az 100 yardım kampının kurulduğunu söyledi.

The Guardian’ın haberine göre ordu, donanma ve hava kuvvetleri sel sonrası arama ve kurtarma çalışmalarına devam ediyor. Ancak yetkililer kaç kişinin kayıp olduğu bilgisini paylaşmadı.

Başbakan Narendra Modi taziyelerini sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşım ile iletti ve selden etkilenenlere yardım etmek için çalıştıklarını belirtti.

Pazartesi günü hafifleyecek

Hindistan Meteoroloji Departmanı, güneydoğu Arap Denizi ve Kerala üzerindeki alçak basınç alanının neden olduğu şiddetli yağışların pazartesi günü hafiflemesi beklendiğini söyledi.

Kuzey Hindistan’da, Uttarakhand ve Himachal Pradesh’in Himalaya bölgeleri de dahil olmak üzere bazı eyaletlerde önümüzdeki iki ile üç gün içinde “yoğun” veya “çok şiddetli yağış” yaşanacağı tahmin ediliyor.

2018 yılında Kerela’da meydana gelen sel nedeniyle yaklaşık 500 kişi yaşamını yitirmişti. Bu sel, eyalet tarihinin en kötü felaketi olarak tarihe geçmişti.

 

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.