Koronavirüs SalgınıManşet

Hindistan’da virüs önlemi: İnek idrarı

0
Fotoğraf: Reuters

Hindistan’da 200 kişilik bir grup koronavirüsten korunma sağlayacağına inandıkları için inek idrarı içme partisi düzenledi.  Çoğu Hindu ineklerin kutsal olduğunu düşünüyor ve kanser ve çeşitli hastalıklarda tedavi edici özellikleri bulunduğuna inandıkları için inek idrarını içiyor.

Uzmanlar ise inek idrarının kanser gibi hastalıkları tedavi etmediğini ve koronavirüsten koruyabileceğine dair de herhangi bir kanıtın bulunmadığını ısrarla belirtiyor.

200 kişilik idrar partisi

Independent Türkçe’de yer alan habere göre Akhil Bharat Hindu Mahasabha (Tüm Hindistan Hindular Birliği) isimli topluluğun, ülkenin başkentindeki genel merkezinde gerçekleşen “partiye” 200 kişi katıldı.  Partinin organizatörleri Hindistan’ın farklı yerlerinde benzer etkinliklere ev sahipliği yapmak istediklerini ifade etti.

Tüm Hindistan Hindular Birliği’nin başkanı Chakrapani Maharaj, inek idrarıyla dolu bir kaşığı Koronavirüs karikatüründeki yüze doğru uzatarak fotoğrafçılara poz verdi.

‘İngiliz ilaçlarını tüketmeye ihtiyaç duymuyoruz’

Parti katılımcılarından Om Prakaş “Biz 21 yıldır inek idrarı içiyoruz, inek gübresinde de banyo yapıyoruz. İngiliz ilaçlarını tüketmeye hiçbir zaman ihtiyaç duymadık” dedi.

Başbakan Narendra Modi’nin Hindu milliyetçisi partisinden liderler, inek idrarının ilaç ve kansere çare olarak kullanılmasını savunuyor.

 

You may also like

Comments

Comments are closed.