Hayvan HaklarıManşet

Hindistan’da bir yılda 126 kaplan öldü: Son 10 yılın en büyük kaybı

0

Hindistan‘da bu yıl nesli tükenmekte olan kaplanlardan 126’sı öldü. Channel News Asia‘nın haberine göre, Ulusal Kaplan Koruma Kurumu‘nca (NTCA) yapılan açıklamada, bu rakamın 10 yıl önce veri toplanmaya başlanmasından bu yana en yüksek sayı olduğu belirtildi.

En son kaplan ölümünün 29 Aralık’ta Madya Pradeş eyaletinde görüldüğü aktarılan açıklamada, kaplanların en büyük ölüm sebebinin “doğal nedenler” olarak belirtilse de açıklamada, kaplanların birçoğunun kaçak avcılara ve “insan-hayvan çatışmasına” kurban gittiği ifade edildi.

3 milyar insanın yaşadığı ülkede,  kaplanların yaşam alanlarına insan tecavüzü her yıl artıyor. Hükümet rakamlarına göre, 2014-2019 yılları arasında kaplan saldırılarında yaklaşık 225 kişi öldü.

Kaplan ölüm sayısının 2016’da 121 olduğu belirtilmişti. 

Dünyadaki kaplanların yüzde 75’i Hindistan’da yaşıyor

Hindistan Hükümet, kaplan popülasyonunu daha iyi yönetmek için çaba sarf ettiğini söylüyor ancak ülke genelinde hayvanlar için 50 yaşam alanı ayırdı İki yıl önce hükümet, nüfusun 2006’da 1.411 olan rekor düşük seviyeden 2018’de 2.967’ye yükseldiğini duyurulmuş ve bu, Başbakan Narendra Modi tarafından “tarihi” olarak nitelendirilen bir başarı olarak adlandırılmıştı. 

Hindistan, dünyadaki kaplanların yaklaşık yüzde 75’ine ev sahipliği yapıyor.

You may also like

Comments

Comments are closed.